torsdag 3 september 2020

Ett Tra(m)p i klaveret

» Om viljan att sprida hat

- " Jag tycker att man som politiker och ledare i samhället ska vara försiktig med att sprida uppgifter som inte är bekräftade."

Det är kammaråklagaren Thomas Olvmyr som till Sydsvenskan talar klarspråk om vissa politikers medvetna vilja att sprida hat. Den som trampat i klaveret den här gången är den lokala M-toppen Torbjörn Tegnhammar i Malmö. I sann SD-anda sprider han hat och främlingsfientliga myter mot invandrare efter "kravallerna" i Rosengård efter att högerextrema islamhatande provokatörer bränt och sparkat på Koranen på flera håll i Malmö för att få igång kravaller. Och dom fick ju tyvärr precis som dom ville! Men Torbjörn Tegnhammar tycker tydligen inte att kammaråklagaren ska lägga sig i vad han sprider på Facebook.

- "En stor del av pöbeln som röjde i fredags består av människor som relativt nyligen har kommit till Sverige, utan asylskäl."

Man undrar
Så skrev Torbjörn Tegnhammar på sin Facebook. Och han pekade speciellt ut ensamkommande. Hur han kan veta att de som vandaliserade inte har asylskäl är en intressant fråga. Det är tur att Tegnhammar inte jobbar på Migrationsverket om han bedömer asylskäl på så enkla sätt. Men kammaråklagaren Thomas Olvmyr håller inte alls med moderattoppen. Han poängterar:

- "Tretton personer utreds för våldsamt upplopp efter oroligheterna i Rosengård, men ingen av dem är ensamkommande."

Jag var inte medveten om att den moderata argumentationen hade hunnit sjunka så djupt ner till den sverigedumokratiska dyn. Den Brunblå sörjan formerar sig verkligen!

För övrigt kan vi notera att den danska hatpolitikern Rasmus Paludan tycker att hans provokation i Malmö blev så lyckad att han nu sökt polistillstånd för att bränna koranen på fem olika ställen i Stockholm också. Eller som han uttrycker det, man ska bränna koranen oberoende av om man får polistillstånd eller inte. Allt naturligtvis för att få till stånd nya kravaller. Något som han naturligtvis kommer att lyckas med. Oberoende av om han kan ta sig in i Sverige (han har ju fått två års inreseförbud) eller inte så kommer hans högerextrema vänner att genomföra aktionerna med eller utan polistillstånd.

Den intressanta funderingen är om fördömandena i efterhand bara kommer att gälla de idioter som passar på att vandalisera eller om man även kommer att fördöma de som sprider hat med enda syftet att provocera fram kravallerna? Hade man varit lika "förlåtande" om det varit judiska skrifter man bränt och inte islamska skrifter? I Sverige har det idag blivit fullt rumsrent att sprida hat och förolämpa muslimer medan det naturligtvis är helt oacceptabelt att sprida hat och förolämpa judar.

Fördöm ALLT våld och hat!

Läs:
Åklagaren om M-utspelet: Var inga ensamkommande. - Omni
M-ledare pekar ut ensamkommande som skyldiga till upploppet i Rosengård. - Sydsvenskan (låst artikel)
Åklagaren: Ingen av de gripna efter upploppet på Rosengård var ensamkommande. - Sydsvenskan (låst artikel)
Efter Malmöupploppet: Nu ska Paludan bränna koraner i Stockholm. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: