onsdag 30 september 2020

Nästa SD-klavertrampare

» Det är en följetong

Sverigedumokrater som trampar i klaveret är ett stående ämne. Man kan helt enkelt inte tycka till om alla här på Sven Tycker. Då blir det för tjatigt. Nästa jag tar upp i varje fall är Sverigedemokraternas gruppledare i Norrköping, Darko Mamkovic, som avslöjats med att INTE föregå med gott exempel. Samtidigt som SD försöker vinna politiska poäng genom överbudspolitik när det gäller att bekämpa kriminalitet så avslöjas alltså en SD-höjdare snorta kokain på en fest.

Håll Sverige rent
Darko Mamkovic skyller på att han var full och lurades till det hela. Personligen tycker jag faktiskt att det av filmen inte ser ut som det var första gången. Kanske ska man undvika att dricka sig full? Sverigedumokrater som gör bort är som sagt ingen stor nyhet.

Det är inte heller första gången Darko Mamkovic trampar i klaveret. I februari i år valde Darko Mamkovic som ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping att polisanmäla en utställning, "Medlöperi och motstånd – nazismen i Norrköping då och nu", på Norrköpings stadsmuseum. Han ansåg att utställningen innebar förtal av Sverigedemokraterna. Om jag förstod det rätt så var förtalet att det i utställningen ingick uppgifter om att SD tvingats utesluta medlemmar för att ha framfört nazistiska idéer. Om förtalet handlade om att dom uteslutits eller att medlemmar i SD hållit fast vid partiets grundvalar framgick nog inte riktigt.

Ännu tidigare hittar jag ett tidningsklipp där Darko Mamkovic gjort sig rolig på funktionshindrades bekostnad i samband med Paralympics. Då, 2016, fick han tydligen bara en liten tillsägelse från SD-ledningen för sitt hånande och kunde fortsätta sin politiska karriär. Än så länge är Darko Mamkovic ordförande för kommunföreningen SD Norrköping och partiets högste politiker i Norrköping och därmed också oppositionsråd i kommunen. Dessutom är han ledamot i regionstyrelsen i Östergötland.

En sann Sverigedumokrat!

Läs lite:
Här tar SD-toppen kokain från bordet – fångas på filmen. - Expressen
Se filmen där SD-toppen tar kokain. - Expressen
Bråket kring nazistutställningen i Norrköping väcker frågor om demokratin. - Aftonbladet
Här hånar SD-politikern deltagare i Paralympics. - Expressen

Inga kommentarer: