tisdag 8 september 2020

Nästa...

» Dagens sverigedumokratiska klavertramp

Vi börjar bli ganska vana vid att sverigedumokrater inte har vett och hyfs på sociala medier. När SD:s representanter och medlemmar ska uppträda på sociala medier så skenar mycket ofta omdömet totalt. Dagens exempel hämtar vi från grannkommunen Bjuv.

- "Fan vad du är blåst"

Bjuvs kommun
Det var den spontana kommentaren till en kommuninnevånare från kommunstyrelsens ordförande Mikael Henrysson (Sverigedemokraterna) i en debatt på Facebook. Visst tyder det på en omdömesfull och ansvarstagande politiker på kommunens högsta topp. Man kan riktigt se hur han vägt varje ord på våg innan han satt det på pränt och tryckt på publicera.

Vad var det då som föranledde detta våldsamma utfall från Mikael Henrysson? Jo, denna blåsta kommuninnevånare hade gjort ett mycket intelligent konstaterande när det gäller SD:s möjligheter till samarbete med andra partier. Om SD bara deklarerade detta så skulle möjligheterna till samarbete med andra partier vara mycket större:

- "Hitler var en massmördare och att alla människor oavsett läggning, religion och hudfärg var av samma värde"

En mycket intelligent fråga är vilken del som Mikael Henrysson och Sverigedumokraterna då har svårast för att medge. Är det att medge att Hitler var en massmördare? Jag ska vara ärlig och säga att jag tror inte det är många SD:are som INTE skulle skriva under på det. Även om partiet har sina rötter i nazismen så tror jag att vurmandet för Adolf Hitler är mycket begränsat inom dagens SD.

Det är nog den andra delen som vållar bekymmer. - "Alla människor oavsett läggning, religion och hudfärg är av samma värde"! Där stupar det nog? Vi ariska svenskar är ju ärliga, arbetsamma och vänliga människor. Men alla dom där andra med konstiga religioner, konstig hudfärg, konstiga namn och konstiga seder dom är ju alla kriminella mördare och snyltare. Och som sådana naturligtvis mindre värda. Alla dom där som kommit från konstiga länder är ju kriminella. Det har dom ju läst på Samhällsnytt och på Facebook så då måste dom ju vara det.

Har man inte bättre vett än Mikael Henrysson så tycker jag nog att man ska fundera vidare lite på den fortsatta politiska karriären.

Läs mer:
SD-toppen om Bjuvsbo på Facebook: ”Fan vad du är blåst”. - Helsingborgs Dagblad (låst artikel)

Inga kommentarer: