söndag 12 september 2010

Sven Tycker censureras

I går kommenterade jag bland annat åstorpsmoderaten och nämndemannen hr Pålssons upprepade fortkörningar och otrevliga uppträdande mot de polisen tagit fast honom för dessa fortkörningar. Jag skrev även en kommentar till tidningsartikeln i Helsingborgs Dagblad med ungefär samma lätt ironiska innehåll som min kommentar här på Sven Tycker. Kommentaren i HD var lite kortare än här på bloggen, men jag drog även där en koppling till mamman, den moderata riksdagsledamoten. Men uppenbarligen passade detta inte Helsingborgs Dagblad (där Margareta Pålsson (m) har ett fast utrymme för regelbundna debattalster för att gnälla på allt som står till vänster om Moderaterna). I dag var min kommentar till artikeln borttagen! Så kan det gå när haspen satts på.

Min gratismånad med Svenska Dagbladet var tydligen slut i dag. Det kändes tomt med bara en morgontidning. och inte känns det bättre när man måste slåss om del A av tidningen med andra som också vill läsa samma del vid köksbordet. Det är mycket bättre när man har två morgontidningar. Jag får skynda på att fixa något annat.

Lunken: Det var dags för Lunkenpromenad i dag igen. Det handlar alltså om Friluftsfrämjandets tipspromenad uppe på Söderåsen. En alldeles utmärkt förevändning för hela familjen att ta en gemensam promenad. Kimmy gillar det skarpt, och ser fram emot det hela redan från kvällen innan, när han förstår att det är dags. Själva tipsfrågorna är egentligen bara en bisak. Men det är ju kul att få så många rätt som möjligt ändå. Och den här gången var det tydligen rätt så lätta frågor. Vi fick nämligen full pott. Fast vi ska erkänna att vi gissade på några frågor. Det gjorde att vi funderade på att passa på att köpa några lotter i dag också. Tills vi kom på att vi faktiskt hade en Bingolott. Och den gav faktiskt två Sverigelotter. Så om Sven Tycker plötsligt upphör att publiceras så har er bloggare antingen vunnit några miljoner på lotter - eller dött.

Veteranjärnvägen i Klippan
Nästa aktivitet under dagen var ett besök i grannkommunen Klippan. Jag såg i bladet i går att Föreningen Veteranjärnvägen i Klippan skulle ha öppet hus i dag och att man även skulle köra lite med ett av sina ånglok. Så jag tog, efter lunch, pågatåget till Klippan utrustad med kamerautrustning. Tyvärr har föreningen inte tillräckligt med pengar för att köra med sina veterantåg på linjen Klippan - Ljungbyhed som finns tillgänglig men behöver rustas upp. Men, man hoppas en dag få pengar till detta. I dag får man nöja sig med att köra en liten vända på industrispåret i Klippan. Lokstallet är fullt med ånglok, dressiner, små tågbilar och annat som är renoverat. Det finns 4-5 ånglok inne i lokstallet och dessutom står det ytterligare ett par utanför som är i behov av renovering. Här finns allt från Sveriges minst ånglok (Malmö - Limhamns Järnvägs lok nummer 1, Limhamn) till det som var Skånes största ånglok (Helsingborg - Hässleholms Järnvägs lok nummer 21). Vill du se fler bilder så finns dom upplagda på mitt Facebook och finns tillgängligt för alla att titta på.

Och i morgon ska jag besöka en inrättning jag aldrig besökt tidigare, en begravningsentreprenör. Man kan göra roligare saker här i livet.

Inga kommentarer: