torsdag 16 september 2010

Folkpartiklarna får IG

En av Folkpartiets reklamaffischer har texten: "Sverige ska vinna Nobelpris. inte bara dela ut dem". Och det är ett verkligt bevis för att den svenska skolan är usel. Eleverna får inte lära sig det svenska språket ordentligt. Man kan INTE vinna Nobelpris. På svenska heter det att man tilldelas Nobelpris. På engelska däremot heter det "win a Nobel prize". Men att ett parti som försöker inbilla svenska folket att man står för kunskap inte ens kan skriva rätt på sina valaffischer är en präktig skandal. Svengelska hör inte hemma på valaffischer!

Situationen i den svenska sjukvården är kritisk. Otillräckligt med pengar gör situationen allt mer kritisk. SVT kunde i dag berätta att det är akutläge på akuten i Lund. Där har nu personalen fått nog. Arbetssituationen för personalen är under all kritik och många slutar. Dom vägrar fortsätta att riskera sin egen hälsa.

Jag tvingades i går på kvällen följa min syster till akuten i Helsingborg. Efter att ha snubblat hade hon skadat foten. Hon var inskriven på akuten innan klockan var tio på kvällen. Vad jag förstår fick hon träffa en sköterska efter tretiden på natten. När jag pratade med henne sent i eftermiddags väntade hon fortfarande på att man skulle operera den fraktur hon uppenbarligen drabbats av. Då var beskedet att det skulle ske i kväll. Nu ringde hon precis och meddelade att det är uppskjutet till i morgon. Men många har ju i varje fall fått sina skatter sänkta...

En annan som tvingats uppsöka sjukhusets akut men som tydligen hade tur att få vård snabbare är "centerpartisten" Fredrick Federley. Jag tror att de som läser Sven Tycker regelbundet vet att jag tycker mycket illa om hr Federley. Men det handlar om politiska åsikter, inte något annat. Det är skamligt och fegt av fyra personer att helt utan provokation överfalla och misshandla en annan medmänniska. Jag hoppas de skyldiga åker fast, och jag hoppas verkligen att det hela var en ren tillfällighet att det var just Fredrick Federley som drabbades.

Något annat jag tycker illa om är de attacker på Sverigedemokraternas möten som sker. De omdömeslösa idioter som med våld och liknande stör partiets möten gör inget annat än stödjer just SD:s rasistiska budskap. Attackerna gör det ännu lättare för SD att framställa sig som martyrer. Jag tycker att SD står för en vidrig politik. Och jag skäms som svensk över att så många urblåsta individer har gått på deras falska budskap. Men vi bor fortfarande i en demokrati. Dvs även den som inget begriper och som ljuger har rätt att framföra sin åsikt. Sedan får man upplysa idioterna om fakta. Demonstrera mot SD, men i en demokrati kan man inte förbjuda åsikter.

Det har framkommit att flera av de stora bloggarna, som Anna Hibbs, Katrin Zytomierska, Michaela Forni, Petra Tungården och Dasha Girine, får betalt av Moderaterna för att skriva snällt om just Moderaterna. En gång i tiden var bloggande ett sätt för människor att nå flera läsare med sina innersta tankar och synpunkter. I dag har det utvecklats till en falsk marknadsföringsplats där bloggare säljer sitt utrymme till högstbjudande. I dag kan du inte lita på vad som skrivs. Det är en skrämmande utveckling där vi som läser bloggarna blir grundlurade.

Rösta Rätt - Rösta Rött


För övrigt har jag i dag fått min tredje mobiltelefon på mindre än två veckor. De två första (av samma modell) fungerade inte som dom skulle. Och för att inte stå utan telefon har jag blivit tvingad att köpa nya hela tiden. Nu har jag köpt en tredje (av annan modell från ett annat ställe) och har i dag skickat ett paket med två mobiler i retur och inväntar med spänning återbetalning av pengarna för dessa. Dessutom håller jag tummarna för att den nya fungerar helt utan problem. Det verkar positivt, men jag ropar inte Hej förrän jag har testat den med isatt extra minneskort också.

Inga kommentarer: