onsdag 15 september 2010

Hur många går på bluffen?

Jag fick e-post i dag på morgonen som berättade att man hade blivit tvungna att byta mitt lösenord till Facebook. Det mest fantastiska var att jag fick fem mejl till som berättade att man varit tvungna att byta ut mitt lösenord till Facebook. Och dom fem var adresserade till e-postadresser som inte har någon koppling till något Facebookkonto. Och till råga på allt så hade jag precis loggat in till Facebook med det gamla lösenordet när jag lästa e-posten. Dom verkar ha mycket dålig koll på Facebook? Jag undrar verkligen vad den där bifogade zip-filen innehöll? Den som skulle innehålla det nya lösenordet. Varför komprimerar man filer som bara ska innehålla ett lösenord? Undrar hur många som går på bluffen och får datorn infekterad med skit?

I kväll sände Uppdrag Granskning ett program om den svenska skolan. Och som ni förstår deltog bland annat Major Jan "skoltalibanen" Björklund (fp) i programmet. I går på kvällen tog Björklunds pressekreterare Anders Andrén kontakt med redaktionen och ville att man klippte om programmet. Han hade fått titta på programmet i förhand och ville att man skulle lägga till ett inslag där Jan Björklund och Högeralliansens nya skollöften fanns med. Det måste ha förvånat ministeriet att SVT vägrade lyda order!

Som fortsättning på gårdagens tankar om fortkörning och konsekvenser av detta så ser jag i dag att Trafikverkets trafiksäkerhetsdirektör Claes Tingvall tycker att åkerier vars chaufförer upprepade gånger fastnar i hastighetskontrollerna ska förlora sitt tillstånd. Och det ligger också något i det. Något som alla som finns i trafiken då och då vet så är det yrkestrafiken som ofta är de värsta syndarna. Långtradare som kör som dårar, företagsbilar som kör som ännu värre dårar. I stort sett är det väl bara "slynglar" med BMW och Audi som är värre. Skärp straffen och låt arbetsgivaren också ta konsekvenser så ska ni se att yrkestrafiken lugnar ner sig.

Och när vi nu ändå är inne på trafik. I går såg jag i bladet en liten artikel om att en viss känd TV-personlighet som drabbats av att helt plötsligt förlora medvetandet när han körde (plötsligt fall i blodtrycket?) så att han förlorade kontrollen över sin bil och körde av vägen, över en trottoar och in i ett staket. Och detta hade hänt honom för ett par år sedan också. Men han fortsätter att köra bil! Inser han inte att han är en livsfara. Har det hänt ett par gånger kan det hända igen. Nästa gång finns det människor på trottoaren när han kör av vägen. Människor som har liknande besvär ska naturligtvis fråntas körkortet omedelbart. Dom är ju en fara för andra. Och om inte myndigheterna gör något borde personen i fråga själv inse detta. Bil och körkort är ingen mänsklig rättighet!

Rösta Rätt - Rösta Rött


Se'n blir det inte mer. Plötsliga akuta händelser gör att det nu är dags att sova. God Natt!

Inga kommentarer: