måndag 6 september 2010

En bloggare blir 58

Grattis Sven
Jag brukar försöka inbilla mig att gammal, det är ett stadie som inträder om ett par år. Helt oberoende av hur gammal man är. Men, jag inser, precis som alla andra, att detta bara är struntprat. Ett försök att prata bort att man har blivit en gammal stofil. I dag fyller er bloggare alltså år. 58 år! Något jag har firat med att vara bjuden på middag hos mina föräldrar. I morgon inleds alltså jakten på nästa födelsedag. Och den kommer att inträffa tidtabellsenligt som alla andra födelsedagar. Här är det inte tal om några förseningar.

Annars är väl det vettigaste jag gjort under dagen att sitta framför datorn och leta efter lediga jobb att söka för att om ett tag få ett mejl till svar där man tackar för intresset men tjänsten har nu tillsatts med någon annan sökande. Någon som antagligen är lite yngre och har en lite bättre utbildning. Någon som nu har en chans att få tillhöra gruppen "Samhällsbärare" medan jag själv får fortsätta att tillhöra de tärande bidragstagarna. Något som man ju själv valt och därför ska bestraffas med straffbeskattning för tills man inser att man måste söka fler jobb som inte finns eller som man inte kan få. Men, jag har insett. Sparkar man bara alla lata arbetslösa lite mer i häcken så kommer dom nog att hitta ett jobb så småningom så att dom också kan börja ingå i begreppet "Samhällsbärare". Själv skulle jag också vilja sparka någon i häcken. Men han heter Fredrik R...

Skanetrafiken
Jag såg förresten att DSBFirst (det är dom som kör Öresundstågen i Skåne) sökte biljettkontrollörer. Bland kraven fanns att man hade körkort och egen bil. Så mycket förtroende för kollektivtrafikens förträfflighet har dom alltså så att dom kräver att man kör egen bil.

Höstjogging: Detta gjorde jag i varje fall i dag, så något vettigt blev det. Min målsättning just nu och fram till Skanneloppet i början av november är tre rundor i veckan. Och lämpligt är då att springa måndag - onsdag - fredag. Då finns det marginal om man missar någon dag. Målsättningen är en längre runda, en kortare runda och en medellång runda. I dag tog vi den långa rundan. 11,6 kilometer innebär en vända upp till Maglaremaa och tillbaka. Tempot kändes riktigt bra, även om jag gjorde misstaget att ha mobilen i fickan. Men det var faktiskt bara ett samtal som vill gratulera på födelsedagen. Annars kunde jag notera att det inte växer igen så illa i Maglaremaa som jag är rädd för. Den öppna vattenytan är fortfarande ganska stor. Och tiden, 1.01.10 är riktigt bra. Med god marginal årsbästa och det känns att det inte ska vara omöjligt att nå en målsättning på en timme jämnt.

För övrigt tänkte jag vara snäll i dag. Jag tänkte inte skriva något spydigt om det faktum att Hammarbys tränare Michael Borgqvist sagt upp sig efter hot. Eller något annat elakt om Stockholms fotbollslag.

Jag tänker inte heller skriva något elakt om vår lokala moderata riksdagsledamot Margareta "Meta" Pålsson. Jag fick en valbroschyr från denna karriärsugna politiker i dag. Men jag blir bara på dåligt humör när jag tänker på henne så vi slutar där.

Jag går och lägger mig istället. God Natt!

Inga kommentarer: