fredag 24 september 2010

Jag är inte rasist - men...

- "Jag är inte rasist, men...". Är det mer än jag som börjar bli trött på alla dessa kommentarer som inleds med dessa ord. Eller avslutas. Visst kan det finnas skäl att diskutera hur invandringsmottagandet fungerar i Sverige. Fungerar svenskundervisningen optimalt? Får våra nya medborgare det stöd som behövs? Det stora problemet är att det bara är en liten del av Sverige som verkligen tar ansvar. Många rika, oftast högerstyrda, miljonärsghetton tar inget som helst ansvar. De som placeras ut i kommuner hamnar oftast på några få ställen. Bostadsområden orkar inte ta emot hur många som helst utan att det får konsekvenser. Detta medan andra kommuner och områden helt smiter undan sitt ansvar. Diskutera gärna hur flyktingmottagandet fungerar och hur det ska bli bättre. Men diskutera också hur vi ska få rikemansghettona till att ta sitt ansvar.

I USA har man räknat fram att mer än 16.000 personer dött i trafiken under 2000-talet pga användning av mobiltelefonen framför ratten. Allra farligast är SMS:ande. Sverige är i stort sett ensamma i hela Europa om att inte ha begränsningar av mobilanvändning i bilen. Varje sunt tänkande människa inser det orimliga i att det ska vara tillåtet att sitta och skriva SMS samtidigt som man kör bil. Den enda som INTE inser detta verkar vara Infrastrukturminister Åsa "vägkramaren" Torstensson (c). Det positiva med valresultatet är att Centerns katastrofval innebär att Centern bör förlora minst en regeringspost. Och närmast till hands är att låta just Åsa Torstensson syssla med något annat de kommande åren. Sven Tycker att vi håller tummarna.

Den sjuka Försäkringskassan
Alla Moderaternas stödpartier har nu efter valet kommit så långt i sin utvärdering att man insett att Socialutförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) Ättestupa i Sjukförsäkringen inte blev så lyckad. Alla tre, C, Fp och Kd, går nu ut och kräver en översyn av den nya lagen. Det är nu bara Moderaterna ensamma som står enade bakom tokigheterna. Sven Tycker gissar att fru Husmark tillhör de ministrar som försvinner ut bakvägen i samband med regeringsbildningen, och sedan kan man med gott samvete ompröva en del av de mest uppenbara dumheterna i den nya Ättestupan. Jag är rädd för att Försäkringskassans rykte hos svensken i allmänhet just nu befinner sig på bottennivå. Allt för ofta får Försäkringskassan skulden för korkade lagar som politikerna beslutar om. Tavlan här av Anita Svedin är ett exempel på resultatet. Men det är nog fru Husmark som står med en M-kvast i dörren?

Nästa gissning från Sven Tycker handlar om vilken partiledare som först försvinner. Och då räknar jag inte med Miljöpartiets förändringar vid nästa kongress eftersom stadgarna säger att det då är dags för byte på posterna som språkrör. Nä, det handlar om vilket av de övriga partierna som blir först med utbyte på högsta posten. Sven Tycker gissar att det blir Maud "Mauderaten" Olofsson som kommer att lämna Centerpartiet under nästa år. Hon har då suttit i 10 år och vid årets val var Centerpartiet det parti som förlorade störst andel av sina väljare från förra valet. Var femte centerpartist gav upp.

Förresten överöses vi just nu av valanalyser. Spännande är alla högerdebattörer som har synpunkter på Socialdemokratins framtid. Jag hörde någon på radion som redan hade kommit underfund med att bland kristna väljare hade det varit en flykt bort från Högerallianspartierna. Kan det ha något att göra med att det kristna budskapet om att ta hand om sina medmänniskor går dåligt ihop med medvetet ökade klyftor och ättestupan i sjukförsäkringen?

2 kommentarer:

Christian sa...

"Jag är inte rasist men" är ett medvetet resultat av den systematiska hjärntvätt som media och politiker har utsett den svenska befolkningen för i snart 30 år i syfte att bevara sin övergenerösa invandrarpolitik. Folk är rädda för att bli anklagade för att vara rasister och sossegubbar som du med huvudet i sanden gör det ju knappast bättre. Fråga dina politiker som du blint litar på om det i deras bostadsområden råder denna "olikhet"? Det finns nog inte många muslimer där du. Jag tycker mest synd om de människor - vanliga svenskar, judar och homosexuella som varje dag stöter den "berikande" "mångkulturen". Kritiserar man försvarandet av detta är man rasist. Ta upp huvudet ur sanden nu.

Sven Tycker sa...

Om det är någon som borde lyfta upp huvudet ur sanden så är det du som uppenbarligen fastnat så i dina egna fördomar att du inte kan se klart.

Jag har grannar som är (tror jag) muslimer, kristna och buddhister. Jag är dock inte säker eftersom jag inte frågat och jag skiter fullständigt i vilken religion dom har. Jag har vita, svarta och gula grannar. Jag har bra grannar och mindre bra grannar. Däremot går det inte att se något samband mellan religion, hudfärg och om dom är bra eller goda grannar.

Däremot är jag glad för alla som hälsar igenkännande, som vinkar från bilen eller ropar "hej Sven" över gatan. Och dom är både "infödda" svenskar, från forna Jugoslavien, från Grekland, från Vietnam, från Thailand, från Mellanöstern eller från Danmark. Jag skiter i det!