fredag 17 september 2010

EU-fanatiker skiter i EU

Jan Björklund
Folkpartiet har ju profilerat sig som det mest EU-fanatiska partiet i Sverige. Därför förvånade det mig verkligen när jag ser siffrorna över de svenska ministrarnas närvaro vid EU:s ministermöten. Allra sämst till ligger Integrationsminister Nyamko Sabuni (folkpartist) som bara varit närvarande vid 46,7% av ministermötena. Näst sämst till ligger folkpartiledaren Major Jan "skoltalibanen" Björklund med 50% närvaro. Även Handelsminister Ewa Björling (m), Biståndsminister Gunilla Carlsson (m), Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m), Justitieminister Beatrice Ask (m) och Näringsminister Maud Olofsson (c) har en närvaro på mindre än 75%. Fyra ministrar har 100% närvaro, Utrikesminister Carl Bildt (m), Miljöminister Andreas Carlgren (c), Folkhälsominister Maria Larsson (kd) och Socialminister Göran Hägglund (kd). Det är väl dags, helt enligt folkpartiklarnas skolpolitik att skriva in skolket i slutbetyget. Skäms inte Jan Björklund ett dugg? Sven Tycker att det måste bli IG, notering i slutbetyget om skolk och inkallande av mamma och pappa för att sitta i skamvrån under kommande regeringssammanträde. Dom får väl skylla på den dåliga socialdemokratiska flumskolan som inte lärt dom ansvar.

Säg NEJ till egoismen - säg JA till ett samhälle för ALLA!   -   Rösta rätt - Rösta rött


Saudiarabiens flagga
Nyligen offentliggjordes en av världens största vapenaffärer. USA ska sälja vapen till Saudiarabien för 60 miljarder dollar. Något som återigen aktualiserade debatten om den svenska vapenexporten till Saudiarabien. Saudiarabien är en av världens grymmaste diktaturer. Men eftersom landet är allierat med USA är debatten om diktaturen inte så livlig i Sverige. Man kan till exempel jämföra med debatten om den kommunistiska diktaturen på Cuba. En diskussion som Folkpartiet har engagerat sig starkt i. Däremot är det som sagt tyst om Saudiarabien. I dag har det kommit nya uppgifter som styrker att Saab säljer avancerade pansarvärnsrobotar till Saudiarabien. När detta debatterades förra året förnekade Handelsminister Ewa Björling att det var så "eftersom det är sådana brister där i demokrati och mänskliga rättigheter." I dag är hon lite tystare i frågan sedan även Inspektionen för strategiska produkter bekräftat exporten. Sven Tycker att det är skamligt att Sverige exporterar offensiv avancerad krigsmaterial till en blodsbesudlad diktatur.

Jag ser förresten att HQ Banks tradingchef vägrar ta på sig skulden för bolagets fiffelskandal. Han hävdar att både VD och styrelse var informerade om situationen. Alla skyller på alla, ingen tar något eget ansvar. Så fungerar det bland slipsnissarna.

Res enkelt - jojo!
För övrigt är jag lite sur på Skånetrafikens tillförlitlighet. I går kom inte Ingela i väg på morgonen när hon skulle åka till Bjuv. Tågen var inställda eller gick via Kattarp istället för via Bjuv. Och några ersättningsbussar dök inte upp förrän efter en timme. Det skapar stora problem om man ska öppna förskolan på morgonen och ta emot de första föräldrarna! I dag när Ingela skulle åka hem var tåget inställt, och nästa tåg drygt 20 minuter försenat. Nåja, det lär väl bli lite gratisbiljetter som kompensation. Men mitt råd till Vägminister Åsa Torstensson (c) är att rejält höja anslagen till Trafikverket för järnvägsunderhåll och järnvägsinvesteringar (och inte sänka...). Enligt Skånetrafiken kommer man att dra in tåg vid årsskiftet när en ny tidtabell ska gälla. Detta eftersom det inte är plats på spåren för de tåg man vill köra och för att det måste finnas marginaler vid förseningar.

Inga kommentarer: