onsdag 29 september 2010

Farväl Pappa

Pappa
Jag har varit och tagit ett sista farväl av pappa. Det var alltså begravning i dag. Men det känns ändå inte riktigt verkligt att pappa inte finns där mer. "Jag cyklar ner till mamma och pappa" sade jag i förmiddags, trots att pappa inte finns där längre. Hur lång tid tar det innan det är självklart att han inte längre finns där? Låt oss glädjas åt att du efter födelsen i Pjätteryd fått leva i mer än 90 år. Mamma har fått glädjas åt att få ha känt dig i 70 år. Hon berättar att du var en stilig flottist i Svenska Flottan, innan du gick iland och blev järnvägare resten av yrkeslivet. Tack för alla våra 58 år tillsammans.

Jag ser att motormännen vill att man låter bilägaren betala "böterna" vid fortkörning. Det handlar om alla de bilister (och motorcyklister) som åker fast i fartkameror, men som på bilden inte går att identifiera. Jag tycker det låter som en bra idé så att man slipper alla bilägare som hävdar att "jag hade lånat ut bilen, men jag minns inte till vem". Det är i den här gruppen vi hittar alla som medvetet kör på tok för fort i vetskapen att dom inte går att identifiera på bilden. Jag tycker det är självklart att om inte föraren kan identifieras och bötfällas så får ägaren ta ansvar för vad hans bil hittar på och sedan i efterhand begära pengarna av den han lånat ut bilen till. För att underlätta att ta fast fortkörande motorcyklister så tar jag för givet att man förbjuder användande av mörka visir på motorcykelhjälmar på offentlig plats, inklusive på vägar. Man vet ju aldrig vad som göms bakom visiret. Kan man förbjuda burkor så måste motorcykelhjälmarna förbjudas. Det är ju ett mycket större problem än burkor. Naturligtvis ska det också vara förbjudet att köra motorcykel förbi fartkameror iklädd burka.

Det var stökigt vid Stockholmsderbyt (och tillika bottenmötet i ishockeyns elitserie) i går på kvällen - någon som är förvånad? Ett antal personer greps och starten av matchen fick skjutas upp. Senast jag tittade på elitserietabellen låg de tre 08-lagen stadigt placerade på de tre sista platserna. Kanske kan AIK som vann klättra några platser.

Kommunfullmäktige i Åstorp har nu beslutat att skänka en halv miljon till flygtrafiken. Kommunfullmäktige beslutade i går att avskriva 480.000 kronor som man en gång i tiden lånade ut till flygplatsen i Ängelholm. Varje innevånare i kommunen har alltså skänkt bort 35 kronor till den lilla grupp som väljer att ta flyget istället för tåget, men inte vill betala vad det kostar.

Monarkifri zon
Slutligen ser jag att en av journalistikens hörnstenar inom svensk media, tidningen Se & Hör, har gjort ett scoop. Prinsessan Madeleine "kan inte bli mamma" skriver man på framsidan. Nu är skandalen inte så allvarlig som man kan tror. Det handlar INTE om att Madeleine i själva verket är en man. Det handlar inte heller om att hon är steril. Det handlar inte heller ens om att den stackars tösen har tappat den sexuella lusten. Nä, det är faktiskt så att den journalistiska eliten på kvalitetsblaskan har kommit på att Maddes förhållande med Jonas har tagit slut. Och det innebär att hon ju inte kommer att gifta sig med Jonas. Och om hon inte gifter sig med Jonas så kan hon inte heller bli gjord på smällen av Jonas. Alltså kan hon inte bli mamma - just nu med Jonas som pappa. Och eftersom hon är av kunglig börd så kan hon inte heller bli gravid innan hon är gift. Den sista förklaringen från chefredaktören Carina Löfkvist förstod jag dock inte fullt ut! Är det någon biologisk klocka bland kungligheter som gör att dom inte kan bli gravida förrän en präst har läst någon sorts förbannelse över dom, eller?

För övrigt har Republikanska Föreningen sin kongress den 13 november i Stockholm.

Inga kommentarer: