tisdag 20 oktober 2009

Sverigedemokraternas dynga - ska man skratta eller gråta?

Jimmie Åkessons rappakalja i Aftonbladet i går sågas rejält av en i princip enig kår av mer anständigt folk. Många mår direkt dåligt av Sverigedemokratens lögner och som följd av det även korkade slutsatser. Både Aftonbladet och Svenska Dagbladet (och säkert ännu fler) har gjort en rejäl genomgång av dumheterna. En del lögner mår jag illa av, andra kan man skratta åt. Riktigt roligt är påståendet - "Islam är Sveriges näst största religion och det kunde ingen ana för tjugo år sedan." Och det är möjligt att man inte talade om det då, men redan för 20 år sedan var faktiskt Islam den näst största religionen i Sverige. Det var inget problem då, och är inget problem i dag och blir inget problem i morgon heller. Problemet är då möjligen att så många människor tror på sagor om Gud, Mohammed, Jesus, Bramaputra eller Tor och Oden. Jag hoppas att tillräckligt många ser vad Sverigedemokraterna står för när fernissan har skrapats av.

Förlusterna för Swedbank blev ännu sämre än väntat, För tredje kvartalet är den redovisade förlusten 2,6 miljarder kronor, 2.600.000.000 kronor. Kreditförlusterna redovisas till 6 miljarder kronor. Totalt nära 20 miljarder i kreditförluster än så länge i år. Men banken räddas från bankrutt genom stöd från skattebetalarna och bra affärer på vanliga löntagares löner. Någon risk för bonusutbetalningarna till de högt kompetenta slipsnissarna i toppen föreligger därför inte.

Jag såg förresten nyligen att Major Jan "skoltalibanen" Björklund (fp) tycker att man ska införa betyg redan från 6 års ålder, dvs i klass 0. Varför vänta så länge med betyg? Varför inte redan från spädbarnstiden? Man kan ju betygsätta Skrikförmåga, Bajskvalitet, Sugkraft osv. Varför är du så blygsam Jan?

Jag hörde Jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) på radion. Han var glad över en EU-överenskommelse om fisket. Men han är ganska tyst om en annan EU-överenskommelse. EU:s bönder ska få ytterligare 280 miljoner Euro (ca 2,8 miljarder kronor) för att kunna fortsätta producera mer mjölk än som behövs. Mjölk som därför subventionerat får exporteras till länder utanför EU. Och då slå ut ländernas egen mjölkproduktion som ju inte kan konkurrera med subventionerad import. Vad är dom brukar prata om, att vi måste lämna Bidragssamhället. I EU - Pyttsan!

Jag såg förresten att antalet dödsoffer för kriget (mördandet) i Bosnien sjunker. När det var som högst hävdades att 250.000 dödats (mördats). Sedan dess har siffran gradvis sjunkit, och senaste budet är 98.000. Och siffran fortsätter antagligen att sjunka. Det är ju bara 98.000 för många, eller var det nu hamnar till slut.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: I går skrev jag om min cykelpuda, ett ord som många av er kanske inte vet vad det är. Puda är skånska för kudde eller dyna. Cykelpuda är alltså den där lilla dynan man kan sätta på cykelsadeln så att den inte är så kall - hård - blöt. Den bästa jag har haft var av tjockt fårskinn. Däremot är jag inte allt för förtjust i den typ med "gel" som nu stals.

Hovet ska visst skärpa reglerna för vem som ska kunna bli Kunglig Hovleverantör. Bara svenska företag, det ska bli slut på möjligheten för utländska företag att kalla sig Hovleverantör genom att köpa upp svenska företag. Jag hörde på radion en Håkan Fällman som tydligen levererar kött till Knugafamiljen. Och han tycker det är en viktig utnämning. Och han berättade att han noga valde ut de riktigt fina köttstyckena när det skulle levereras till, Slottet. Så ni som handlar hos Fällman ska veta att de bästa bitarna är redan bortgallrade när ni kan handla. Fjäskeriet fortsätter!




Med hjärtat på rätta stället


-


till vänster



Den kompletta samlingen av Svens tyckerier


mer än 12 års samlade fria tyckerier i kanske Sveriges äldsta dagliga blogg

Inga kommentarer: