måndag 26 oktober 2009

Försäkringskassan får jobba på

Försäkringskassans service har blivit sämre
På Försäkringskassan jobbar man just nu intensivt med att försöka informera alla de som efter årsskiftet slängs över stupet i Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) nya Ättestupalag. För att alla dessa som slängs ut från sjukförsäkringen ska få en högre inkomst än 223 kr/dag (mindre än 5.000 kr/månad före straffbeskattning) måste dom senast 31 oktober anmäla sig som medlem i A-kassan. Sedan ska dom bli medlem och sedan ska dom söka A-kassa och sedan ska dom hinna få A-kassa beviljad. Med tanke på de väntetider som gäller på A-kassorna så gäller det att dom också snabbar på att bygga upp en buffert så att dom inte svälter ihjäl eller blir vräkta efter årsskiftet medan dom väntar på pengar.

Mystik på Söderåsen
Visst är det mystiskt och sagolikt med all grön mossa som täcker allt. Och samtidigt bli man glad när man ser det. Detta är en annan bild som jag tog i går under skogslunken. Njut!

Den svenska delen av det somaliska banknätverket al-Barakaat har nu äntligen strukits från FN:s terrorlista. Att man överhuvudtaget hamnade där är en skandal men är ett resultat av den "terrorskräck" som präglat rättskipning sedan 11 september. De "bevis" som fanns om terrorkoppling var inte grövre mot al-Barakaat än dom hade varit mot Forex eller banker som förmedlar pengar. Men dom drevs ju inte av muslimer!

Regeringens finanspolitiska råd med dess ordförande professor Lars Calmfors är kritiska mot Högeralliansens fifflande med utgiftstaket. Dvs samma kritik som Högeroppositionen kom med mot den tidigare Sosseregeringen. Men, som jag sagt tidigare - man är väl inte värre än att man kan ändra sig. Det s.k. "Utgiftstaket" är i huvudsak till skada för samhället, så fortsätt att fiffla med det, både från Höger och Vänster.

Trustormannen Thomas Jisander har nu äntligen dömts för sitt fifflande. Huvudmannen i fiffelaffären, Joachim Posener, kom undan genom att gömma sig i Israel.

Jan Guillou har hamnat högt upp på löpsedlarna sedan det "avslöjats" att han under sin ungdom under slutet av 60-talet haft kontakt med en av KGB:s agenter och försett honom med diverse mer eller mindre intressant (men icke hemlig) information. Jan Guillou hävdar att han i ungdomlig naivitet hoppades att han var ett scoop på spåren. Och jag tror nog honom i det här fallet. Bland annat med tanke på hans medlemskap i SKP på den tiden (en kommunistisk organisation som hatade Sovjet). Själv har jag haft svårt för att skapa något stort förtroende för hr Guillou efter hans arbete på 80-talet för att få Keith Cederholm frisläppt. Keith tillhör en släkt som ligger bakom en stor andel av morden i Nordvästskåne. Jan Guillou lyckades få Keith frisläppt efter att vittnen hotats och inte längre vågade vittna mot honom. Alla övriga inblandade (däribland Åstorpare) fick snällt sitta av sina straff. Keith hann inte vara fri länge eftersom han investerade skadeståndet i knarkhandel och snart åkte in igen. Bland annat barnen har dömts för flera uppmärksammade mord och annan kriminalitet (med rasistisk och nazistisk koppling). Redan under skoltiden kunde man ana vart det var på väg (min fru gick i skolan ihop med de båda bröderna). Jag har haft mycket svårt för att få förtroende för Jan Guillou efter den "insatsen".

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: I dag tänkte jag ta två små sötnosar, Källing och Älling. Källing är en liten söt kattunge medan älling är en ank- eller andunge. Båda två små söta mjuka gullnosar.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Jag ser att under det senaste året har 19 laster med s.k. generiska mediciner (nästan alla från Indien) på väg till fattigare länder i främst Latinamerika stoppats av EU (i Holland eller Tyskland) som transporterna passerade igenom. EU:s motiv till att stoppa leveranserna (av ofta livsviktiga mediciner) är att medicinerna bröt mot patenträttigheterna. Medicinkopiorna är dock godkända av WHO:s så kallade Trips-avtal. Men i EU står de multinationella läkemedelsjättarnas intressen över fattigare människors möjlighet till mediciner till överkomliga priser. Det är organisationerna Oxfam och Health Action International som släppt en rapport i frågan. Med EU - för kapitalet!

Inga kommentarer: