måndag 19 oktober 2009

Tankar från underjorden

Aftonbladet släpper lös Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson på sin debattsida. En artikel som redan anmälts för hets mot folkgrupp och som AB av flera råddes att inte publicera. I sitt debattinlägg går hr Åkesson till våldsamt angrepp på alla muslimer. Han hävdar bland annat att Islam är det största hotet mot Sverige sedan 2:a världskriget. Muslimerna håller på att ta över världen i en sammansvärjning och vi måste skydda oss och stoppa dom. Det vill säga ungefär samma hot som Nazisterna hävdade att världen stod inför från judarna som var på väg att ta över världen i en sammansvärjning som måste stoppas. Jag skäms just nu för det faktum att Sverigedemokraterna troligtvis har sitt största fäste just här nere i Skåne. Usch! Jag tar avstånd från fundamentalistiska muslimer, precis som jag tar avstånd från kristna fundamentalister, från judiska fundamentalister och från alla andra religiösa fundamentalister. Alla religioner, inklusive Islam, Kristendomen, Judendomen, Hinduismen eller Asatron ska hålla sig borta från makten och lagstiftandet. Men, en vanlig muslim är inget större hot än en kristen, en jude eller en ateist. Nu är det dags på allvar att bekämpa dessa svarta tankar från underjorden! Egentligen bra att Aftonbladet publicerade artikeln så att vi kan se hur verklighetsfrämmande SD:s tankar är.

Söderåsen börjar på höstskrud
Som jag lovade i går så skulle det bli en höstbild från gårdagens skogspromenad. Det börjar bli höstfärger på en hel del träd som ni kan se.

Jag såg delar av Agenda på SVT2 i går på kvällen. En del handlade om de fantasibonusar som betalas ut inom bankvärlden (och på andra håll). Vad jag inte riktigt har förstått är vad det är för inkompetenta och lata, misslyckade rekryteringar man gör till dessa topposter inom näringslivet. Människor som trots fantasisummor i lön inte gör sitt bästa utan för att jobba bra dessutom ska ha ännu mer pengar i bonus. Ungefär som om poliser inte skötte sitt jobb om dom inte dessutom fick bonus räknat på antalet anhållanden. Ett tågvärdar som inte kontrollerade biljetterna om dom inte fick extra betalt per kontrollerad biljett. Eller skogsarbetare som inte fällde några träd om dom inte fick extra betalt per träd. Först ska dom ha en hög lön, sedan ska dom ha ännu mer betalt för att sköta sitt jobb?

Ljuvlig sol på Söderåsen
Men överallt har hösten inte gjort sitt intåg. Den här bilden tog jag på en annan plats lite längre in i skogen cirka 20 minuter senare. Visst vill man bara sätta sig ner och njuta!

Jag fick flygblad utdelade till mig i går när jag var och handlade på kvällen. Tillresta flygbladsutdelare var utsända för att bedriva kampanj mot det "Förvar" som Migrationsverket är på väg att bygga här i Åstorp (eller precis utanför). Man har tidigare haft ett i Örkelljunga som ska läggas ner och istället flytta till Åstorp. Själv är jag mycket splittrad om vad jag egentligen tycker. Flygbladsutdelarnas synpunkter att det är fel att ha fängelser för människor som inte begått något brott har stark bäring. Men samtidigt handlar det om personer som inte blivit beviljade rätten att bo i Sverige och därför ska utvisas. Och jag tror faktiskt på tanken med en reglerad invandring. Jag tror att bedömningarna hos Migrationsverket ofta är på tok för hårda, men samtidigt har vi regleringen. Jag har liksom lite svårt för att ha en självklar åsikt. Som erfaren bloggare känns det otillfredsställande att inte veta vad jag tycker!

Jag råkade i går på kvällen få se lite av Bingolotto på TV:n. Och jag slogs av två intressanta frågor. För det första, kan ingen köpa en rakapparat till Harald Tröttiger. Har han inte vuxit ifrån att uppträda i tvådagarsstubb? Det ser ju bara patetiskt ut. För det andra, varför måste kvinnliga artister i TV se ut som om dom fått stryk? Ögonen svartsminkade så att det ser ut som blåtiror. I går var det Lili & Suzi som såg anskrämliga ut. Men det verkar vara mer regel än undantag. Tycker dom verkligen att det är vackert? Är det jag som inte begriper det fina i kråksången?

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: I dag kan vi ta ett ord som kan användas mot vissa politiker, Älta. Att älta innebär att man upprepar hela tiden, tuggar om (kan också användas om mat). "Du bara ältar det där" blir då alltså att du bara upprepar det där om och om igen.

Kriminaliteten håller på att ta över vårt samhälle. Ingenting är heligt. Ingen kan man lita på. Nå'n jävel har snott min cykelpuda från cykeln. Vi måste ha fler poliser, vi måste utöka bevakningen, vi måste skärpa straffen. Jag kräver att min hyresvärd sätter upp bevakningskameror som bevakar vårt cykelställ!

Inga kommentarer: