lördag 17 oktober 2009

Kungabröllop till salu

Jag ser att det är diskussion om vem som skall ha rätt att sända "Det Kungliga Bröllopet" i TV. Tydligen är det så att spektaklet inte kostar något, och intresset är stort från båda SVT och TV4. Själv tycker jag att jippot ska erbjudas till högstbjudande och så kan Knugafamiljen använda de inströmmande pengarna till att betala sitt eget bröllop istället för att tigga pengar från skattebetalarna för det hela. Och om intresset nu är så enorm från andra länder så ska det väl gå att få in en hel del slantar på härligheten. Men, om det nu inte går att plocka in några kulor på rättigheterna så är det väl en självklarhet att det är SVT som ska ha rättigheterna. Ska skattebetalarna pungslås på alla dessa miljoner så är det också Public Service som ska ha rättigheterna.

Photoshop till förbannelse
Jag gissar att de flesta av er inte missat Ralph Lauren-annonsen där man photoshoppat fotomodellen Filippa Hamilton till ett anorektisk missfoster. Hon har fått en getingmidja så smal att hon ju inte kan klämma ner en prinskorv i magen. Ralph Lauren insåg när skandalen uppmärksammades att det inte var bra för affärerna och bad om ursäkt för misstaget. Vad man INTE berättade var att den 177 centimeter långa och 54 kilo tunga (lätta) fotomodellen Filippa Hamilton i april fick sparken från Ralph Lauren med motiveringen att hon var överviktig och inte passade in i deras kläder. Jag tycker hon redan utan någon insats av Photoshop ser halvanorektiskt ut. Jag tycker Ralph Lauren (och större delen av modebranschen) ska dra ett gammalt skynke över sig och krypa ner under stenarna där dom hör hemma. Fram för friska, välmående modeller med kurvor som kvinnor och inte som sjuka benrangel.

Jag ser förresten att Sverigedemokraterna har haft sina partidagar här i grannskapet. Och jag ser att Åstorparen Tony Wiklander fortfarande är kvar i partitoppen. Och om jag inte hade kunnat avfärda partiet redan på deras unkna idéer så gör Tonys närvaro att jag gör det. Det är en man som under sin politiska karriär hunnit avverka fler partier är jag hunnit nöta ut kalsonger. Från början var han sosse, men sedan partiet inte stöttat honom sedan han tvingats lämna sitt jobb efter en bedrägeriskandal har han gått via Vänsterpartiet till diverse olika egna partibildningar och andra udda partier som Skånepartiet, Ny Demokrati osv. Det som utmärkt hans politiske arbete på hemmaplan har varit att allt har gjorts för att jävlas som hämnd för tidigare oförrätter. Och nu har han alltså hamnat i Sverigedemokraterna, och där hör han hemma.

Vi har varit på bio under eftermiddagen. Angeli ville se Disneys / Pixars nya Upp som ju hade premiär i går. Kevin däremot ville helst avstå - "det är ju bara komedi" var hans betyg. Nu tycker jag faktiskt inte att historien om den vresige gamle gubben Carl Fredricksen bara är humor. Carl har ända sedan han var barn gått och drömt om det stora äventyret. Men hela tiden har det kommit något emellan och resan har inte blivit av. Till slut har han blivit en ensam, vresig och envis gammal gubbe som vägrar flytta från sitt gamla hus. När det inte är möjligt att vägra flytten längre ger han sig istället iväg med huset upp i skyn lyft av tusentals ballonger. Och ställer kosan mot drömmålet i Sydamerika. Av misstag råkar scouten Russel komma med när huset lyfter. Och så är äventyret igång. Mycket humor, men också mycket sorgligt, gör att jag tycker filmen passar för alla åldrar. Vi gick på tidigare eftermiddagsföreställningen vilket innebar att det var en mycket låg medelålder (om man inte räknar medföljande pappa/mamma). Nackdelen med den typen av föreställning är alla barn som regelbundet måste gå och kissa... Hur som helst uppskattade båda jag och Angeli filmen, och jag ger den 4 ballonger.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord får bli Abekatt. På allmän svenska säger man nog främst härmapa. Apan finns kvar i form av abe men var katten kommer in har jag ingen aning om. Abekatt är hur som helst en som ständigt apar efter andra utan att kunna komma med något eget.

Jag hörde förresten ett rykte som berättade att Utrikesminister Carl Bildt hade varit hemma på besök och Sverige och då passat på att besöka sin arbetsplats på Utrikesdepartementet. Från officiellt håll förnekas detta, och man hänvisar undrande till Carl Bildts blogg för närmare information om var han just nu befinner sig.

Inga kommentarer: