onsdag 21 oktober 2009

Arbetsmarknadsministern (m) pekar på klassklyftorna?

Sven Otto har skaffat ung tjej och skägg
Politikerbloggen berättar och resten av svensk media med Aftonbladet och Expressen i spetsen gottar sig i att Arbetslöshetsminister Sven Otto Littorin (m) har stämts av sin f.d. hustru på vad som kan bli 1,8 miljoner kronor. När Sven Otto separerade från hustrun Anna så kom man överens om att de tre barnen skulle bo varannan vecka hos föräldrarna. Men förra året blev väl jobbet som Arbetslöshetsminister (och privatlivet med nya 18 år yngre flamman Évin Khaffaf) för mycket. Och Sven Otto ville bara ha barnen varannan helg. Och då blev det andra bullar av i kraven. Nu tycker inte jag att det intressanta är att det råkar vara en Moderat minister som inte lyckas kombinera jobb och barn så bra. Nej, det intressanta är att det sätter en bra spotlight på klassklyftorna i samhället. Beloppet är framräknat med att äldsta dottern bland annat kostar 24.788 kronor i drift per månad. Den summan motsvarar en arbetslös maximala inkomst under cirka 2,5 månader. Bara den fina privatskolan Lundsberg kostar 17.000 kronor i månaden, 1200 kronor i månadspeng, 800 kronor för mobilen och ytterligare 3.500 kronor för lite annat smått och gott. Detta utöver de 2.338 kronor som är det beräknade normalbehovet för ett barn i den åldern. Och sedan 2 barn till... Klyftorna i samhället ökar. Och jag vet inte hur många gånger jag upprepat slutsatsen att vi inte saknar resurser, men vi har fördelat resurserna lite konstigt. Sven Otto kan ju fundera över detta medan han förhandlar med sin före detta.

Jag såg förresten att man i Norge nu nått fram till målet om minst 40% kvinnor i storföretagens styrelser. I motsats till Sverige har man där behållit hotet om kvotering om inte företagen själva löste frågan. Resultatet har bland annat blivit att utbildningsnivån i styrelserna har ökat - och inga företag har gått i konkurs. Snarare går de norska storföretagen bra. När Näringsminister Maud "Mauderaten" Olofsson (c) kom till makten i vårt ädla Kungarike avskaffades lagstiftningshotet i Sverige och andelen kvinnor i styrelserna har följaktligen sjunkit. I Sverige fortsätter nissarna att träffas i bastun och fördela styrelseuppdragen mellan kompisarna.

Från Tyskland rapporteras att Liberalerna lyckats övertyga Angela Merkel om det lämpliga i att sänka skatterna. Det finns pengar att låna till sänkningarna, precis som i Sverige. Sänk skatten på kredit - Mobillån kanske?

De svenska Moderaterna och Kristdemokraterna har anslutit sig till den övriga Högern i Europaparlamentet och räddat Silvio Berlusconi från kritik för brister i de italienska massmedialagarna (som ju styrs helt och hållet av miljardären Silvio Berlusconi). Till och med Folkpartiet är upprörda och Cecilia Wikström (fp) använder ord som "katastrof" och "Det är ett stort, stort nederlag". Men när det gäller håller Högern ihop.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord blir Fason. Enligt Svenska Akademiens Ordlista betyder ordet form, sätt eller skick. I skånskan betyder det också att få ordning på något. "Kan du inte få fason på det hela?". Kan du inte få ordning på det hela? "Nu har jag äntligen fått fason på den här bloggen!"

Fast Skånetrafiken har fortfarande inte fått fason på högtalarutropen på de inhyrda Reginatåg som ibland trafikerar Skånebanan. När man kommer till Ramlösa är där en kvinnlig röst som säger "Nästa Raamlösa" när det heter "Nästa Rammlösa". Det är för jävligt att Skånetrafiken inte kan uttala orternas namn rätt!

Inga kommentarer: