söndag 25 oktober 2009

Lagen om alltings jävlighet

Vissa dagar är helt misslyckade och det hade egentligen varit bäst att bli liggande och sova hela dagen. I dag var en sådan dag! Det började egentligen redan i går. Jag började få ont i höger axel och arm. Och när jag vaknade under natten blev det allt värre. Och på morgonen kunde jag bara konstatera att armen under dagen skulle vara oanvändbar. Och det visade sig att det var ett helsike att vara högerhänt men helt plötsligt inte kunna använda högerarmen. Att kamma sig med vänster var ett av de mindre problemen. Tandborstningen fick lösas med en inlånad eltandborste och extra borste. Toalettbesök var ett värre problem, och hustrun verkade inte alls intresserad av att hjälpa till när jag antydde detta genom att påpeka att hon väl var van vid sådant eftersom hon jobbar som förskollärare på en småbarnsavdelning. Hur som helst så fick det lösas med en tafatt vänsterhand.

Humöret blev ännu sämre när jag började gå runt på morgonen för att rätta alla klockor sedan sommartiden ju tagit slut. När jag skulle korrigera mitt armbandsur lossnade den lilla "ratten". När jag lyckats tillfälligt laga detta gick armbandet sönder (metallarmband). Och jag yttrade så många svordomar när jag satt vid köksbordet med tänger och försökta pilla ihop det hela att Ingela klagade.

Hösten är här
Men det blev säsongsavslutning på Friluftsfrämjandets Lunkentipsrunda trots detta. Kimmy som skall "hålla handen" när vi är ute och går fick nöja sig med att det var vänster hand som gällde. Och förvånansvärt så accepterade han detta riktigt bra. Det kan inte vara lätt att förstå varför man inte kan hålla i högerhanden när det inte går att berätta varför för honom. Som ni kan se så har nu hösten nått bokskogen. För en vecka sedan var bokträden i huvudsak gröna, i dag var det i huvudsak gult. Och jag vet faktiskt inte vilket som är vackrast. Den nyutslagna ljusgröna bokskogen på våren eller den färgglada gulbruna bokskogen på hösten. Jag upptäckte förresten att kameror är gjorda för högerhänta!

Jag har i helgen inlett en tremånaders provprenumeration på Sydsvenskan på helgerna. Som jag har sagt så är jag läsoman och försöker att så ofta det går att ha en extra morgontidning. I dagens Sydsvenskan påpekar man på ledarplats så riktigt att vår Drottning (och Knugen också) har svårt för att hålla sig borta från politiken. Enligt Torekovsöverenskommelsen får Kungafamiljen inte ha några åsikter. Och det har dom svårt för ibland. Det kan hända att dom tycker som jag, och då blir man inte upprörd. Men vi har Knugens åsikter om vargjakt i åminnelse. Och Silvia har yttrat sig om droger och då även haft synpunkter som inte är helt okontroversiella i alla kretsar. Dom har INTE rätt att yttra åsikter. Vill dom göra det så får dom abdikera!

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord får bli något jag borde varit, Kajhänt som alltså betyder vänsterhänt. Har man jävligt ont till höger hade just detta varit lämpligt.

För övrigt såg jag en uppföljning av den enkät som gjordes bland Riksdagsledamöterna om influensavaccineringen. Det redovisades en del av de motiveringar som gjorts till att inte vaccinera sig. Och jag blev lite tveksam till hur våra högsta valda ledamöter egentligen hänger med i debatten. Folkpartiklen Carl B. Hamilton hade inte hört talas om argumentet att vi skulle vaccinera oss av solidaritet med andra. Även om vi inte själva var rädda för att bli sjuka så skulle vi vaccinera oss för att förhindra smittspridningen just i solidaritet med våra medmänniskor. Men, som folkpartikel vet han väl inte vad "solidaritet" betyder? Där är egoismen ledstjärnan.

Inga kommentarer: