fredag 30 oktober 2009

Bojkotta sponsorerna av skit

I allt högre utsträckning ställer vi krav på att de företag vi handlar med ska ha miljön i åtanke, att miljön inte får skadas mer än nödvändigt. Det börjar också allt oftare ställas krav på att företagen ska ha en acceptabel arbetsmiljö för anställda. Och det här är viktiga frågor för världens fortsatta utveckling. I går på kvällen råkade jag se en bit av programmet "Mammas pojkar". Och det är ett litet tag sedan jag såg en sådan fruktansvärd smörja på TV. Jag ska dock påpeka att jag försöker undvika det värsta redan från början. Men den här rappakaljan råkade jag se en bit av. Och det som förundrade mig var att det fanns företag som aktivt ville förknippas med denna smörja. Och det värsta av allt var att ett sådant företag är jag kund hos. Det är nu dags att tala om för de företag som aktivt stöttar produktion av denna typ av skit genom att vara huvudsponsorer att om dom så gärna vill förknippas med möget, så får det till konsekvens att VI väljer en konkurrent istället. Skriv till dom och fråga hur dom kan komma på tanken att vilja förknippas med smörjan? Jag för min del kommer att nu allvarligt överväga att välja en annan leverantör av dammsugarpåsar än Dammsugarpåsar.nu. Jag avvaktar deras förklaring innan jag säger upp mitt konto.

Vattenfall och Industrikraft (som är ett samarbete mellan ett antal basindustriföretag) har deklarerat att dom gemensamt ska satsa på elproduktion. I mångas tolkning - kärnkraft. Major Jan "kärnkraftstalibanen" Björklund (fp) var mycket snabbt framme och hoppade jämfota och grät glädjetårar. Däremot har Maud "Mauderaten" Olofsson (c) som brukar likt en guttaperkaboll snabbt vara framme och uttala sig, nu inte varit anträffbar. Nu är jag själv mycket tveksam till om det blir någon ny investering i kärnkraft. I motsats till dagens kärnkraft som är kraftigt subventionerad av skattebetalarna måste nya investeringar bära sina egna kostnader - de totala kostnaderna. Och byggandet av ny kärnkraft är dyrt, mycket dyrt. Den finska reaktor som just nu byggs (en av de mycket få investeringarna i kärnkraft som pågår) har drabbats av skenande kostnader och våldsamma förseningar. Projektet påminner annars om det svenska upplägget. Bygget är ett fiasko som är på väg att ruinera byggaren.

SVT:s Aktuellt hade granskat texterna i materialet till Socialdemokraternas kongress. Och det framgick att det på flera håll hade (oftast) motionärer knyckt långa textmassor från andra håll. Och det är väl OK om en Sosse stjäler texter från LO:s material. Och om man i en kärnkraftsvänlig motion stjäl text från Kraftindustrin eller en motion om skogsindustrin visar sig innehålla ordval från just Skogsindustrin så ska man väl inte bli så förvånad heller. Men när det visar sig att sossar kopierar texter direkt från Moderaterna, då blir jag förtvivlad. Men det säger kanske allt om Sossarnas högervridning?

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Mycket tyder på att Tjeckiens president Vaclav Klaus nu har lyckats få igenom de undantag i EU:s nya grundlag som han krävt för att skriva under fördraget. Ni vet de där förändringarna som aldrig skulle gå att få igenom. Ett annat land som krånglade med godtagande av Lissabonfördraget, Irland, fick också igenom garantier i de frågor där dom var tveksamma. I Sverige framfördes det som om att det gällde allt eller inget, några ändringar gick inte att få igenom. Därför smögs beslutet igenom av en grupp EUforiska Maktpolitiker utan att våga fråga folket.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: I dag blir det något som alla gör dagligen, Lassa. Gå in på toa och gör tvåan, bajsa alltså. Värna din dialekt, om du inte gör det, har den snarts tagits över av en urvattnad TV-stockholmska med inslag av kommersiell svengelska.

Fredagen har varit en riktigt härlig höstdag. Strålande solsken mest hela dagen och till detta nästan ingen vind och en temperatur kring nollstrecket. Kort sagt, en av de här underbara höstdagarna som gör hösten till en av de bästa årstiderna.

2 kommentarer:

MrDustbag sa...

Vill du testa en konkurrent är du alltid välkommen till oss på MrDustbag. Vi levererar dammsugarpåsar till tusentals dammsugarmodeller.

Sven Tycker sa...

Jag återkommer när Dammsugarpåsar.nu har förklarat sig.

Jag utgår ifrån att jag får ett specialpris när jag nu publicerat reklam för er... :-)