onsdag 23 september 2009

Om politiker som ljuger

Jag ser att SACO tycker att det behövs en ny skattereform. Och jag håller faktiskt med. MIN skattereform innebär att alla inkomster beskattas lika, dvs straffbeskattningen av sjuka, gamla, arbetslösa och föräldralediga avskaffas. Jag tycker också att progressiviteten i skatteskalorna kan göras tydligare. Låt de som verkligen har råd att betala mycket verkligen betala mycket så att de som har mindre att bidra med får betala mindre. Tyvärr tror jag inte att SACO:s önskereform ser ut på samma sätt.

När det gäller straffbeskattningen av gamla, sjuka, arbetslösa osv så tycker jag att den politiska högern ska vara ärliga. Tycker dom att sjukpenningen, föräldrapenningen, a-kassan eller pensionen är för hög så ska dom vara ärliga och sänka nivåerna istället. Just genom straffbeskattningen (det man kallar jobbskatteavdrag) så är väl nivåerna nere i ca 65% istället för de 77% som det är. Eller 80% som man kallar det. Men Högern har ju sänkt ersättningsnivåerna i sjukförsäkringen genom att fiffla med underlaget också. Sluta ljug och säg som det är. Ni tycker att sjuka, arbetslösa, gamlingar och föräldralediga tjänar för mycket och lever lyxliv på andras bekostnad!

Finlands flagga
Finland kan vara på väg mot nyval. En verklig skandal har avslöjats där politiker fått kampanjpengar på felaktiga sätt. Bland annat har flera Centerpartistiska riksdagsledamöter tvingats avgå sedan det visat sig att dom fått statliga bidragspengar som var avsedda för ungdomsverksamhet.

Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund har gjort sig till talesman för den vanliga människan, den tysta majoriteten, och då i motsats till alla dom där kultursnobbarna till vänster och alla andra som inte tycker som Göran. Men, jag säger som poeten Bo Hansson: "Det är långt fler bögar och flator i det här landet än kristdemokrater. Gör det dig Göran Hägglund mindre värd? Nej!"

Jag såg förresten att den ledande taleskvinnan för de Tre B:na, Anna Anka, är på väg att få en alldeles egen show på TV3. Hennes reklamkupp har uppenbarligen lyckats, och TV3 fortsätter att bevisa att dom är ledande i landet på smaklöshet. (Tre B = Blåsta Bortskämda Blondiner)

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Och så var det dags för ett nytt skånskt ord, eller snarare uttryck, A' du. Ett uttryck som är svårt att översätta. På något ställe översätter man till "det menar du inte?" På annat håll som ett utrop som tas till när man inte blivit imponerad av något, tycker någon ljuger, tycker någon ska sluta med något.

Den tid det tar för en ambulans att hinna fram till sin patient vid utryckning har på sex år ökat från sex till nio minuter. En tid som är livsavgörande vid t.ex. hjärtstillestånd. Varför tiden ökar? Ambulansförarna hävdar bland annat att trafiken är tätare så att det tar längre tid att komma fram, och dessutom är andra bilister sämre på att väja undan när ambulansen rycker ut. Antagligen är dom fullt upptagna med att själva hinna i tid och sitter dessutom och pratar i mobiltelefon och då är det ju inte så lätt att köra åt sidan. Kan undra om det finns ett skäl också som kallas "effektivisering av ambulansutnyttjandet".

Inga kommentarer: