lördag 19 september 2009

Öka klyfotrna i samhället - en majoritet tjänar ju på det

SCB har på TCO:s uppdrag intervjuat chefer på 1.885 olika arbetsplatser i Sverige. Bara 7% av dessa är positiva till att anställa personer som är sjukskrivna från andra arbetsplatser. 12% är positiva till att anställa långtidsarbetslösa. Undersökningen visar också att det är främst inom offentlig sektor det går att hitta positiva arbetsgivare som är villiga att ställa upp. Tyvärr är alltså risken stor att Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrssons (m) Ättestupapolitik tyvärr blir just det, en ättestupa för de långtidssjuka. Dom slängs ut ur sjukförsäkringssystemet men det finns ingen ny väg in på arbetsmarknaden. Det enda som händer är att dom blir ännu mer utanför och får ännu sämre ekonomi.

Men de som har jobb kan glädja sig åt ytterligare skattesänkningar. Skattesänkningar betalda av de som är utan jobb. Klyftorna ökar, precis som syftet är från Högern.

Det har blivit biobesök i dag. Både Angeli och Kevin hade visat intresse för att se senaste Disneyfilmen, G-Force. Filmen om de dresserade marsvinen som arbetar för FBI. De väldresserade marsvinen (kompletterat med flugor, kackerlackor och en mullvad) kan ju vara bra att ha vid hemliga spionuppdrag. Under förutsättning att dom inte dyker på ilskna vakthundar. Filmen är humoristisk, men jag hade faktiskt förväntat mig mer humor. Jag tyckte den verkar vara gjord på slentrian. Angeli gav den betyget 4, Kevin nöjde sig med 3,5 medan jag själv nöjer mig med 3 marsvin. Det kan vara åldern som ger utslag.

Joggingrapport: Det blev även denna vecka inte tid för någon runda under veckan. Jag har antingen inte haft tid, eller känt att jag faktiskt under dagen fått tillräckligt med motion i form av dels promenad på förmiddagen upp till pappa på Björnåshemmet och sedan på eftermiddagen en lång promenad med Kimmy. Men eftersom jag på söndagen är fullt upptagen av kyrkovalet (som valförrättare) så bestämde jag mig för att ta en runda i går på kvällen. Det hade nästan hunnit bli mörkt innan jag gav mig av. Och även blivit ganska svalt. Men, det gick riktigt bra att springa och jag trodde faktiskt att det hade gått ännu fortare än det gjorde. Tiden 29,50 kändes därför nästan som en besvikelse. Jag konstaterade också att det inte kan vara fullständig tvärnit i svenskt näringsliv. När jag kom hem vid ungefär halv åtta på kvällen passerade ett långt godståg, en kvart senare när jag klätt om och gav mig ut på min joggingtur passerade nästa godståg på väg norrut. Och när jag kom tillbaka från min joggingtur ungefär en halvtimme senare passerade ett tredje godståg på väg norrut. När jag ser dessa långa godståg passera tänker jag alltid på hur många långtradare varje tåg gör så att vi slipper dom på vägarna där dom ska spy ut avgaser.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord från den skånska vokabulären får bli Le. Ett ord som inte alls har något med det svenska leende att göra. Man kan vara le, det innebär helt enkelt att vara elak, ondsint eller stygg. Jag vill dock påpeka att jag INTE tror att Högeralliansen sparkar på de svaga och göder de starka på ren lehet. Dom tror helt enkelt att det är bra för samhället att det finns en svag underklass att plocka billiga resurser från vid behov.

Inför republik
Fjäsket för de blåblodiga tar sig alltid spännande vägar. Jag ser att man beslutat sig för att renovera Storkyrkan för drygt 12 miljoner inför Bröllopet (med stort B). Hela kyrkan kommer att hållas stängd under ett antal månader för att göra den presentabel för det fina folket.

Det börjar också slippa ut att Knugahuset ska få 10 miljoner extra i anslag för att finansiera bröllopet. Till detta kommer 4 miljoner extra till UD för att ta hand om besökande journalister och dignitärer. Dvs 14 miljoner. Jag tycker familjen själva kan betala de 10 miljonerna. Inga andra familjer får skattebidrag för att betala deras barns bröllop. Däremot köper jag argumenten för UD:s 4 miljoner.

Och på tal om republik så kan jag inte undanhålla er följande citat: "Republikan både av princip och övertygelse vill jag till min dödsstund bekämpa alla rojalister." Sagt av en viss Jean Baptiste Bernadotte, innan han importerades till Sverige för att bli ny kung. Men ingen är väl sämre än att man kan ändra sig, i varje fall om man tjänar på ändringen. Gå med i Republikanska Föreningen.

Inga kommentarer: