måndag 14 september 2009

Ett år sedan slipsnissarna stod där med rumpan bar

I dag är det ett år sedan slipsnissarna på investmentbanken Lehman Brothers gick bankrutt. Och jag fick i dag höra Sveriges moderata finansminister Anders Borg förespråka socialism! Han tyckte nämligen att den amerikanska staten borde tagit över ägandet av Lehman Brothers. Nu menar Anders Borg (m) inte att samhället ska ha kontroll över slipsnissarnas lekstugor. Han tycker bara att man ska gå in och rädda gubbarna varje gång dom håller på att drunkna efter att ha haft lekstuga med våra pengar. Just slipsnissarna ska alltid räddas när deras bonusraseri och spekulationsbubbla har misslyckats. Något som inträffar regelbundet när farten trissats upp för mycket. Maud "Mauderaten" Olofsson (c) driver den motsatta åsikten när det gäller svensk bilindustri. "Låt dom läggas ner eller flytta utomlands, jag bryr mig inte" är hennes filosofi. Sätt stopp för slipsnissarnas lekstuga - INNAN dom kraschat. Inte bara efter varje bankrutt. Och beslagta alla pengarna dom spekulerat sig till och använd dessa för att rensa upp i träsket. Inte vanliga skattebetalares pengar.

Joggingrapport: Förra veckan blev det bara en joggingrunda. Jag hann aldrig (nåja, jag gittade aldrig...) under veckan, men i går på söndagskvällen tog jag mig samman för en runda. Jag hade mina onda aningar om hur det skulle gå med tanke på förmiddagens Lunkenpromenad och sedan en del andra aktiviteter på eftermiddagen. Och första kilometern var ganska tung, men sedan släppte det, och det kändes ganska bra. Visst blir man trött och svettig, men det är väl det som liksom är meningen. Tiden 29,55 får väl sägas vara fullt godkänd på sexkilometersrundan.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord från den vackra skånska vokabulären är Gitta (uttalas med "j" inte med "g"). Ett ord som är bra att ha när man skulle gjort något, men inte gittade göra det. Inte orkade, inte hade lust, hade något bättre för sig, förträngde det. Gitta, att orka.

Jag hörde förresten att en överväldigande majoritet av svenska folket vill behålla LAS (Lagen om Anställningsskydd) som den är. En klar majoritet tycker att lagen fungerar utmärkt. Det parti som driver avskaffandet hårdast är väl Centerpartiet. Men där har den Stureplanscenterninspirerade ledningen inte sina medlemmar med sig. Bara en knapp tredjedel av Centerns kvarvarande medlemmar stödjer Maud "Mauderaten" Olofsson i hennes stöd för Kapitalet på Arbetarnas bekostnad.

För övrigt är jag nu alltså inne på nionde veckan sedan jag skickade in min ansökan om A-kassa. Men jag har alltså fortfarande inte hört en knyst från STs A-kassa. De snåljåpar som beslutar om vilka resurser som ska anslås för administration av försäkringen tycker jag ska börja se sig om efter någon annan sysselsättning. Jag önskar att ni blev arbetslösa och utlämnad till A-kassan.

Inga kommentarer: