onsdag 16 september 2009

Finansministern vet inte vad han beslutat

Jag ser att Finansminister Anders Borg (m) fått bakläxa på sin deklaration. Han försökte dra av 12.000 kronor för fördyrade levnadsomkostnader. Men si det gick inte igenom. Det är nämligen så att han har själv föreslagit och sedan beslutat om ändring av reglerna som begränsar avdraget till 20 dagar. Men det visste han tydligen inte om själv? Och egentligen är det inte bara humoristiskt utan allvarligt. Har han själv tagit initiativ till förändringen så borde han väl veta att det inte gick att dra av. Skäms!

Men han visar ju på andra sätt också att han inte vet vad han pratat om. I dagarna har det dagligen portionerats ut valfläsk med skattelättnader här, ökade bidrag där osv. Allt för lånade pengar. Men det gäller ju att se till så att man kan bli omvalda, och för att det ska gå måste det till valfläsk. Allt presenterade i diverse debattinlägg på Högerns megafoner i Stockholm, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Konjunkturinstitutet har i en rapport förespråkat låga löneökningar i det kommande avtalet - Och? Har dom någonsin förespråkat något annat? Jag utgår ifrån att generaldirektör Mats Dillén på Konjunkturinstitutet och hans ekonomskara tänker föregå med gott exempel och själva bara begära 1% i lönelyft!

Apropå den kampanj som förs från Näringslivshåll (t.ex. Svenskt Näringslivs chefsekonom Stefan Fölster) och diverse skyddade verkstäder för överblivna MUF:are (även kallat tankesmedjor) om hur kommuner och landsting slösar med sina pengar så såg jag en notis i bladet om hur det privata näringslivet själva slösar med pengar. Jag såg att förre koncernchefen och vd:n för Hemtex (Göran Ydstrand) får 8,5 miljoner kronor i avgångsvederlag. Han slutar på egen begäran efter ett halvt år. Inte illa pinkat att få 8,5 miljoner som plåster på såren. Med den lön jag hade när jag blev arbetslös skulle det tagit mig nästan 38 år för att få ihop den summan. Alltså långt mer än jag än så länge sammanlagt tjänat i mitt liv. En arbetslös med 680 kronor i A-kassa tar det ungefär 48 år för att få ihop den summan. Dvs mer än ett helt arbetsliv. Och det får han i avgångsvederlag efter att jobbat i ett halvår. Var det någon som pratade om klassamhälle? Finns det fortfarande anständiga människor som tycker att vi måste öka löneskillnaderna och klasskillnaderna? FY FAN för slöseriet inom det privata näringslivet! Ingen ska komma och påstå att det inte finns pengar och resurser i samhället - men vi har fördelat dom fel!

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Vi fortsätter med fotbeklädnader, Träbonnar. Ett annat namn för trätollor, alltså träskor. Bonnen är botten, så träbonnar är alltså skor med botten av trä.

Jag har förresten fått en reaktion från STs A-kassa. Det tog bara en dryg vecka. Jag får vänta ytterligare en dryg vecka till på något besked om A-kassa. Dom var visst komna fram till ansökningar som kom den 14 juli... Det är "bara" två månaders handläggningstid. Jag upprepar vad jag sade för ett par dagar sedan, att de som fattar beslut om organisationen borde få sparken och själva bli beroende av A-kassa.

Inga kommentarer: