torsdag 24 september 2009

Normala vänner?

Integrationsministern Nyamko Sabuni (fp) lät sig villigt bjudas på resa och allt av Micael Bindefeld i samband med hans 50-års partaj på Mallorca. Detta i motsats till Socialdemokraternas Mona Sahlin och Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) som båda hade förstånd att inse att för politiker av den här digniteten är det inte acceptabelt att låta sig "mutas" på det här viset. "Jag har inte för vana att betala när jag går på kalas hos vänner" säger folkpartisten. Och det kanske är ett normalt tänkande. Å andra sidan så kanske svensken i gemen inte heller har för vana att bli bjudna på lyxpartaj på Mallorca. Jag tycker det tyder på mycket dåligt omdöme av Nyamko Sabuni (fp).

Nyliberalen Johan Norberg (mannen bakom t.ex. boken Till världskapitalismens försvar) har räknat fram att för att kompensera ett lyckligt familjeliv så måste man tjäna minst 50.000 kronor i månaden för att bli lika lycklig! För att lyckas hamna i en så pengafixerad situation måste man ha sin bakgrund i den skyddade verkstaden för överblivna MUF:are (Timbro), och mycket riktigt är det så. Och intrycket förstärks ännu mer när jag ser att mannen hyllar det nya Mauderata Centerpartiet. Eftersom jag aldrig kommer att tjäna så mycket som 50.000 i månaden så får jag satsa på den mycket säkrare lyckobringaren, ett lyckligt familjeliv. Tack Ingela, jag tror inte ens att jag vill byta för 60.000... Slipsnissar och pengamånglare är en fara för människan!

Aftonbladet har under några dagar granskat bankernas fondförvaltning. Ni vet dom där fonderna som bankerna vill att vi investerar alla våra pengar i. Vi utlovas guld och gröna skogar av deras duktiga fondförvaltare. Det visar sig att de enda vinnarna i själva verket är bankerna själva och de slipsnissar som får miljonbelopp i lön och bonus för att köpa och sälja papperen. Slutresultatet är att utvecklingen för de dyra fonderna är ofta till och med sämre än för s.k. indexfonder. Men, som sagt, bankerna och slipsnissarna får bra betalt för att leka med våra sparpengar.

Och så läste ni väl om den holländska lastbilschauffören som drogpåverkad kände sig tvingad att onanera medan han körde. Det hela slutade i diket utanför Borås. Holländaren var så utsvulten att han även fortsatte med sitt handarbete under polisförhören. HAN hade verkligen behövt en Anna Anka som kunde behandla honom varje morgon så att han hade kunnat hålla båda händerna på ratten (inte rattarna...) när han körde.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord från den skånska vokabulären blir Fjamsa. Att fjamsa innebär att tramsa sig, att göra sig till för någon.

För övrigt har jag varit på möte med min arbetsförmedlare. Och han var ju mer optimistisk än jag om mina chanser på arbetsmarknaden. Men det har han väl betalt för. Det vore ju illa om han hade varit mer pessimistisk än jag är. Och snart kanske jag får ett besked från A-kassan också. I dag är det exakt 2 månader sedan dom fick in min ansökan.

Och slutligen ser jag att 08:orna slagit till igen. Ännu ett av Fjollträsks fotbollslag har visat att supportrar där uppe måste vara miljöskadade. I samband med fotbollsmatchen mellan Hammarby - Gais fick domaren återigen avbryta matchen sedan supportrar tappat besinningen. Det är med glädje jag noterar att sannolikheten är stor för att både Djurgården och Hammarby gjort sitt i högsta divisionen för en tid framåt. Och i kväll vann HIF över AIK. Glädjen står högt.

Inga kommentarer: