tisdag 1 maj 2007

Första Maj

För vissa är begreppet Första Maj en källa för glädje och stolthet. Där man firar och känner stolthet över vad man åstadkommit, och lovar att fortsätta kämpa för att göra samhället bättre. Det är nämligen något man måste göra hela tiden. Man kan inte uppnå det fullkomliga samhället. Det kommer alltid att finnas mål att kämpa för. Demokrati är inget man en gång har uppnått, det är något man hela tiden måste kämpa för att behålla. I dag har vi en regering som när man ska tala de fina orden bekänner sig till att vara positiva till arbetarrörelsen. Men samtidigt har man löss i fanan som man inte tar avstånd ifrån, som man inte kritiserar. En regering som hävdar att man respekterar de fackliga värdena, kan inte samtidigt representeras av riksdagsledamöter som skriver "Fucka Facket". Man kan inte ha ungdomsförbund som driver kampanjer på temat "A non facking generation". Det handlar helt enkelt om att säga en sak i vissa sammanhang och andra i andra sammanhang. Man kallar det också för falskhet.

Jag ser förresten att Mats Odell vill starta en folkbildningskampanj. Han vill lära svenska folket ekonomi. Lära dom att inte bli lurade att ta dåliga lån, förköpa sig osv. Tydligen vill han samtidigt lära oss att spekulera med våra pensionspengar. Borde inte kursen handla om att INTE spekulera med pensionspengarna? Dessutom borde kursen också innehålla ett moment om politiska löften. Att inte gå på politikers mutor och falska löften? Jag ser att en undersökning gjord av Temo visar att 68% av väljarna anser att regeringens politik främst gynnat de högavlönade. 2% kryssade fel ruta, dom tror att regeringens politik gynnat låginkomsttagare. Kanske synd att Mats Odells folkbildning inte genomfördes innan valet, för då hade kanske valutgången varit en annan.

Jag ser förresten att David och Victoria Beckham köpt ny bostad. En liten nätt lyxvilla i Kalifornien för 147 miljoner. Jag bara nämner det så där apropå hur vi fördelat resurserna här på jorden. Det finns tillräckligt med resurser, men på något konstigt vis så har dom blivit felaktigt fördelade.

Inga kommentarer: