måndag 30 april 2007

Historieskrivningen förändras ständigt

Det har lugnat ner sig lite i Tallinn. Den mest effektiva metoden verkar ha varit att förbjuda all försäljning av alkohol. Nu kan dock esterna inte hålla fast vid detta så länge. Låga spritskatter har gjort Estland till ett paradis för inköpare av supar. Och det ger stora turistintäkter. Så försäljningen släpps snart lös igen ska ni se. Man har inte råd att gå miste om dom pengarna. Av nyhetsflödet förstår jag att esterna inte riktigt är nöjda med stödet från resten av EU för sitt tilltag att flytta på minnesmärket och gravarna för de stupade sovjetiska soldater som vilade på samma plats. Men jag hörde Carl Bildt i mer eller mindre omlindade ordalag yttra sitt stöd för den estniska politiken. Jag förutsätter därför att nämnda Carl Bildt även framför sitt stöd för mitt krav att statyn över massmördaren Magnus Stenbock som i dag står staty i centrala Helsingborg snarast flyttas till en mindre framträdande plats. Varje gång man som skåning ser statyn påminns man om massmorden på skåningar som sagde Magnus Stenbock är ansvarig för.

Förhoppningsvis inser de flesta att jag är ironisk. Man kan inte flytta runt statyer allt eftersom historien skrivs om.

Springtimerapport 2007: Det kändes i benen på kvällen att jag gjort en längre skogspromenad på söndagsförmiddagen och dessutom travat runt en hel del även på lördagen. En del trädgårdsarbete under söndagen gjorde väl inte heller saken bättre. Det gick alltså tungt att springa gårdagens runda. Tiden 31.15 får därför anses godkänd, trots allt. Men, nu är det dags att förlänga rundan. Vi får se om det blir tisdag eller onsdag i veckan.

I går glömde jag av att gotta mig över att Malmö körde över stockholmarna i AIK i lördags. 4-0 blev skåningarnas seger över huvudstaden. I går på kvällen fick två andra stockholmslag på nöten. Ett av dom fick även dom 4-0 i häcken. Tyvärr var det i ett stockholmsderby! Ibland beskylls jag för att vara rasist gentemot stockholmare, men det är jag inte - jag bara inte tål dom...

För övrigt noterar jag att det på Försäkringskassans interna Intranät inte stod en rad om skandalen med Doktorn & Co. Av nyheterna förstod jag att man tills vidare sagt upp kontraktet och att man skall granska de ärenden som utnyttjat företagets tjänster. Men som sagt, ingen information till personalen. Där fanns bara en notis som berättade hur bra service handkappade skulle få med den nya organisation som skall införas. Det ska ju bli hela 10 nya lokalkontor. Inte ett ljud om att de flesta huvudsakligen kommer att vara stängda för besök.

Slutligen ser jag att Tjabo har födelsedag i dag. 61 år har gubben blivit. GRATTIS! Kanske dags att fundera på att ta ut förtida uttag av pensionen?

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Och en del är totalt ute och reser mentalt!