söndag 27 maj 2007

Jan Björklund yrar

Jag såg precis innan på TV hur skoltalibanen Jan Björklund försökte förklara varför man rustar ner KomVux. Enligt Jan ska dagens gymnasieelever inte få lov att se KomVux som ett fjärde gymnasieår, har man gjort fel och klantat sig i gymnasiet så ska man alltså få skylla sig själv. Har du kommit på att du valde fel, har du vuxit till dig - taskigt, men det är för sent nu. Detta gör man alltså samtidigt som man med den nya gymnasieskolan tvingar ungdomarna att redan i grundskolan när dom är 15 bestämma sig för om dom kan tänkas vara intresserade av att läsa på högskolan. Gymnasiet ska ju delas in i en del som ger högskolebehörighet, och en del som inte ger detta. Den som väljer fel ska sedan inte kunna komplettera detta på KomVux. Taskigt, men gjorde du fel när du var 15 så får du skylla dig själv. Ingela min hustru gick på sin tid det som var tvåårig fackskola, och inte den treåriga gymnasieskolan. Tack vara KomVux har hon senare i efterhand kunnat läsa in den treåriga gymnasieskolan och därmed fått högskolebehörighet, och har nu via högskolan blivit utbildad förskollärare. När nu folkpartiet och Jan Björklund får bestämma ska detta inte vara möjligt längre. Jan Björklund tycker att det är bättre att hon skulle varit en arbetslös barnskötare istället för en arbetande förskollärare. Jan Björklund - du är ett fiasko!

Skandalen med dopade stjärncyklister fortsätter att växa. Cykelsporten har under en följd av år inte varit intresserad av att ta itu med dopingen. Och då går det som det går, var och varannan dopar sig för att hänga med. Jag minns fortfarande för några år sedan när jag slog på dansk TV (som visar mycket mer cykel än SVT). Det pågick ett av de stora Giro-loppen, men jag reagerade på att cyklisterna cyklade så sakta. Så småningom kröp det fram, hela tävlingsfältet protesterade mot dopingen. Ja, inte mot att man dopade sig, man protesterade mot kontrollerna som gjordes för att förhindra dopade cyklister. Samma typ att protester har gjorts av proffscyklister vid andra tillfällen. Cykelsporten är en smutsig sport, där bara fuskare har en chans.

Inget nytt om Linda Rosing i dag heller. Visserligen nämndes hon ett par gånger i Aftonbladet, men det var bara diverse egotrippade kommentatorer som hade synpunkter på livsödet Linda Rosing. Fortsättning följer med största sannolikhet.

Inga kommentarer: