onsdag 2 maj 2007

Varför?

Tjusig fjäril

Det är alltid lika spännande att på kvällen efter första maj titta på TV-nyheterna. Varje äkta inslag på första maj ska innehålla någon som ifrågasätter varför vi ska fira första maj. Som ifrågasätter firandet / kräver ett avskaffande. Jag hade nästan kunnat satsa pengar på att centerpartisten (?) Fredrick Federley skulle dyka upp som en gubben i lådan och mena att det var dags för ett avskaffande av dagen som helgdag. Och tänkt, jag fick rätt! Eftersom så få bryr sig om vad det handlar om så är det dags menade den gode Fredrick. Fast jag har inte sett någon som ifrågasätter jul och påsk osv. Det är inte många som bryr sig om det ursprungliga där heller. Istället för att reta sig på hr Federley tycker jag ni ska njuta av denna vackra fjäril som jag plåtade i helgen. Visst är den tjusig! För övrigt tror jag Fredrick snart slutar med politiken. Han lämnar väl posten som ordförande för CUF nu, och hans blogg har på senaste dagarna mest utvecklats till en ren reklamkanal för hans Salladsbar. Han satsar nog på att bara kränga sallad snart.

Förskingringsminister Mats Odell har nu lagt fram ett första förslag på hur förskingringen av svenska folkets företag ska gå till. Det handlar om en del av Telia som i ett första skede ska läggas ut för spekulation. Att avvakta hur det ska vara med det fasta marknätet var inte aktuellt. Det är brådis, jättebrådis. En av spekulanterna är det ryska konglomeratet Alfagruppen. Vanliga svenskar får däremot inte bjuda. Värdet på Teliaaktien störtdök på börsen!

Jag noterar förresten att Justiekanslern, JK, ska ta en titt på hur rättssäkerheten fungerar när det är konflikt mellan krogvakter och gäster. Är det så att polis och domstol i allt för stor utsträckning litar på krogvakterna på gästernas bekostnad? Vilken chans har en gäst som behandlats illa av en krogvakt? Det finns kanske fler än en viss f.d. SSU-ordförande som är nyfiken?

Inga kommentarer: