fredag 18 maj 2007

Bu för Skånetrafiken - igen

På tåget hem från Helsingborg i onsdags spreds ett rykte om att alla Pågatåg mellan Åstorp och Helsingborg var inställda fram till söndag. Och att alla de SJ-tåg som passerar skulle gå en annan väg mellan Åstorp och Helsingborg. Detta pga banarbete i Bjuv. Jag har sedan dessa letat efter anslag om detta på stationen i Åstorp och på Skånetrafikens hemsida men inte lyckats hitta något. Först efter ett samtal med Skånetrafikens kundtjänst i går lyckades vi hitta informationen väl gömd. Däremot finns det redan på startsidan information om inskränkningar mellan Köpenhamn och Helsingör i Danmark. Ett anslag på stationerna hade väl inte varit helt fel, eller vad säger ni på Skånetrafiken?

Aftonbladet gjorde bort sig i går. I en liten bildnotis berättade man om det israeliska firandet av 40-årsminnet av förenandet av Jerusalem. Inte ett ord om att vad det egentligen handlar om, är att det är 40 år sedan Israel ockuperade östra Jerusalem, ett område som enligt FN och internationella överenskommelser skall vara en del av den palestinska staten. Vi kan också notera att den israeliska militära aggressionen mot Gaza mördat minst 4 palestinier i går, och mångdubbelt fler har skadats allvarligt. Och mördandet fortsätter. Detta som en hämnd för att palestinska missiler skadat några träd och buskar.

Aftonbladet har inför Sverigedemokraternas årsmöte granskat partiets förtroendevalda. I partiets propaganda påstås att invandrarna lever på bidrag. Det berättas bland annat att 10% är förtidspensionerade. När AB granskar partiets förtroendevalda visar det sig att 20% av dessa är förtidspensionärer, dvs dubbels så många som bland invandrarna. Det visar sig också att partiets förtroendevalda är mer beroende av bidrag än vad den genomsnittlige invandraren är. Av dagens granskning kan vi se att dom är mer brottsligt belastade än svensken i allmänhet, trots deras krav på hårdare straff osv. Men antagligen biter inte sådan fakta på de inkrökta individer som utgör partiets väljarstöd.

Springtimerapport 2007: I morgon gäller det. Jag hoppas på riktigt gott stöd. Banderollerna är väl skrivna? När jag påminde om det i dag på fikat på jobbet fattade dom inte vad jag menade. Arbetskamrater?!?

För övrigt ser jag att Paul Wolfowitz trots allt tvingas avgå som chef för Världsbanken. Bäst att hålla gylfen stängd en annan gång!

Inga kommentarer: