lördag 26 maj 2007

Var är du Linda?

Trots att jag lusläst min Aftonbladet i dag flera gånger kan jag inte hitta ett enda litet nämnande av Linda Rosing. Vad har hänt? Har den seriösa journalistiken tagit helgledigt? Men då kunde man väl haft någon gammal skåpmat att sätta in i brist på annat. Inte ska väl vi Lindaholics tvingas lida av abstinens i kanske flera dagar! Kräv mer Linda i din tidning!

Jag ser att Aftonbladet skapat en ny daglig avdelning som heter Bonus. Det ska vara lite mjukare ämnen än det vanliga i en kvällstidning med blod och mord. Här ska det vara mjuka ämnen, främst riktade till kvinnor 20-45 år. Men, tryckfelsnisse har varit framme. Man stavar fel på ordet Familj. Lördagar ska det nämligen handla om Familj, men j:et har blivit utbytt mot ett y. Så det har blivit Family. Konstigt att man inte har någon form av rättstavningsprogram som reagerar på sådana stavfel?

Och när vi nu ändå är inne och läser Aftonbladet (jag har ju lusläst tidningen i jakt på dagens Lindanotis) så ägnar man en halv sida åt att hylla Jamison, 11 år gammal, som lyckats fälla ett vildsvin på 300 kilo. Det krävdes tydligen 3 timmars jakt och 8 skott innan den stackaren dog. Jag tycker det låter som en dålig jägare som skadeskjutit bytet under en lång plågsam jakt. Det berättas också att Jamison redan som 5-åring fällde sitt första byte, ett rådjur. Det här skedde naturligtvis i USA. Inte så konstigt att massakrer händer i det landet. Jag för min del kan inte se nöjet alls med jakt (och ännu mindre att låta små barn syssla med det). Jag kan förstå behovet av jakt, men inte nöjet.

För några dagar sedan skrev den gamla centerprofilen Börje Hörnlund (som bland annat var minister i Bildts regering på 90-talet) ett debattinlägg i Dagens Nyheter. Han var där mycket kritisk till den nuvarande Högeralliansregeringens politik. Och mycket orolig över hur det ska gå i nästa val. Han berättar om borgerliga väljare som ångrar sitt val. Hela inlägget är en enda lång vidräkning med hur Högeralliansregeringens politik är blind och okänslig för hur verkligheten ser ut utanför Stockholmsregionen. "Åt den som har skall varda givet" är ett återkommande tema i debattinlägget. Intressant är att inlägget inte gett upphov till någon större debatt i media. Precis som när Malin Björkmo beslutade sig för att i protest lämna Näringsdepartementet så tystas den interna debatten inom Högerallianspartierna ner i den borgerligt dominerade pressen. Jag kan se framför mig hur det sett ut på den gamla goda tiden om en f.d. socialdemokratisk minister så totalt sågat den socialdemokratiska politiken. Men det gäller att fortsätta visa upp en enad fasad utåt, och där ställer pressen snällt upp och stöttar.

Inga kommentarer: