tisdag 8 maj 2007

Köpt av kapitalet

Att Göran Persson efter att ha lämnat politiken skulle sysselsätta sig med lite allt möjligt förutom jordbruket (eller skogsbruket) hade man kunnat våga satsa en slant på. Att han skulle dyka upp som konsult åt någon PR- eller konsultfirma är kanske inte heller så oväntat även om jag kanske inte satsat pengar på det. Men att han när han gör detta väljer JKL tyder på att omdömet helt sviker när han kan få bra betalt. Men du kära Göran, pengar är inte allt. Det finns något som heter moral också. JKL, startat av ett gäng moderatspolingar, främst kända för lobbyarbete för privatiseringar och liknande. Jag trodde att Björn Rosengren tog rekordet när han sålde sig, men detta..... Ack Göran!

Springtimerapport 2007: Rundan i går på kvällen gick en aning snabbare, 43.30 uppskattade jag tiden till. Kanske börjar kroppen vänja sig vid den lite längre distansen. Hur som helst kändes det faktiskt ganska skönt. Regnet som kommit under det sista dygnet hade dessutom gjort det extra grönt i skogen. Tyvärr hade det även lockat fram alla sniglarna i trädgården hemma. Jag gick en kort runda innan joggingrundan och trampade nog ihjäl ett 50-tal. Dom är inte så stora än, men det kommer väl. Det får väl bli att gå på snigeljakt varje kväll. Hur som helst gick joggingrundan riktigt bra som sagt. Jag kollade förresten i bloggen hur det hade gått de sista åren i Springtime (det är ganska praktiskt med en blogg/dagbok). Det visade sig att tiden under hela 2000-talet legat på ca 54-55 minuter. Med ett undantag, 2002 var det nog då det tydligen gick ett par minuter snabbare. Hur som helst så har jag tre träningsrundor kvar så vi kanske kan hålla oss vid de tidigare 54-55 minuterna även i år.

Jag såg förresten apropå Paris Hiltons fängelsedom för brott mot sina tidigare domar att hon avskedat sin talesman. Skälet skulle vara att han missat att tala om för henne att hon blivit av med sitt körkort tidigare. Hur hon kan ha missat det begriper jag inte. Det har väl stått i varenda tidning med självaktning i hela världen. Till och med jag visste om det. Men, det är klart hon läser väl inte en tidning?

Jag fick mejl från centerpartisten (?) Fredrick Federley. Han skrev att han skulle plocka bort bannern på sin blogg om blockaden mot salladsbaren i Göteborg nu. Ett framsteg i varje fall.

En annan, förutom Göran Persson, som i dagarna rasat i mitt förtroende är f.d. längdhopperskan Erica Johansson. På frågan om det är bra med höga böter för fortkörning svarar hon Aftonbladet: "Nej, det skrämmer bort folk. Man vill ju komma fram. Jag kör nästan alltid fort.". Va!?!?! Hon verkar vara en som inte borde haft körkort.

Jag såg förresten i bladet att sessan Madde leder familjens interna liga över flest parkeringsböter. 5 än så länge - i år. Men det är klart är man sessa behöver man väl inte tänka på så'na futtiliteter som parkeringsregler!

Inga kommentarer: