onsdag 30 maj 2007

Dagens skratt

Jag satt på tåget hem och läste Aftonbladet, och läser där om polskan Ewa Sowinska som är Barnombudsman i Polen. Hon har tydligen fått varningar om att Tinky Winky i Teletubbies är homosexuell. Hon har därför bett psykologer att utreda om den lila Tinky Winky med sin handväska kan tänkas sprida homosexualitet till alla de små telningar som älskar Teletubbies-figurerna. Om ni satt på SJ:s tåg 15.21 från Helsingborg och hörde någon som satt helt ensam och skrattade högt - så var det jag. Att Polen under sina tvillingbröders ledning har hamnat lite utanför övriga civiliserade länder har jag förstått länge. Men att ens komma på tanken att utreda Tinky Winkys sexuella böjning med syfte att eventuellt förbjuda serien och figurerna är så totalkorkat att väl inte ens ärkekatolska fjöntar i Polen kan komma på den tanken. Är verkligen Polen med i EU? Kan man ha så'na töntländer med?

Ett annat gott skratt fick jag när jag lyssnade på ekot i radions P1 i dag. Carl Bildt har tydligen varit och besökt Konstitutionsutskottet för att försöka förklara hur han kan ha avvecklat sina uppdrag utan att ha gjort detta. Det var riktigt komiskt att höra Carl Bildt i sedvanlig raljant ton försöka få det hela till att det är journalisterna som inget begriper. I själva verket är det ju så att det är Calle som har accepterat så mycket uppdrag att han inte själv kan hålla ordning på dom. Mängder av mer eller mindre suspekta företag och organisationer har tyckt att det sett fint ut med en f.d. statsminister i styrelsen eller som rådgivare. Samtidigt har Calle blivit smickrad och accepterat det ena uppdraget efter det andra. Till slut så mycket att han inte en själv vet var han var med. I intervjun försökte bland att Carl Bildt hävda att massa av de organisationer som räknats upp var vad han kallade spöken, som han aldrig hört talas om. Trots att han själv räknat upp dom på sin hemsida. Carl Bildt borde faktiskt lämna in, han har trasslat in sig för mycket i syltburkens kladdiga innehåll.

Ett annat gott skratt fick jag när jag hörde KD:s Göran Hägglund försöka förklara varför det är så bra med Vårdnadsbidrag. All internationell erfarenhet visar att det får till effekt att mammor (inte pappor) ännu mer tappar kontakt med arbetsmarknaden. Att kommunerna får argument för att slippa bygga ut barnomsorg. Att en stor grupp som utnyttjar förmånen är invandrarmammor som verkligen är en grupp som borde ut i arbetslivet och integreras. Istället låses dom in ännu mer i hemmet. En regering som förespråkar att ännu fler måste ut och jobba, kan väl ändå inte införa ett bidrag som betalas ut för att man inte ska arbeta. KD är ett töntparti.

Inga kommentarer: