torsdag 10 maj 2007

Framgång?

Vad som är kvar av järnvägen i Örkelljunga

Jag tillbringade gårdagskvällen i Örkelljunga. Örkelljunga fotoklubb redovisade resultatet av den fotomara som jag deltog i för en knapp månad sedan. När jag åkte upp sade jag att allt utom de två sistaplatserna för mig och Kevin vore en framgång. Döm därför om min förvåning när jag faktiskt lyckades få 4 bilder på poängplats (vilket är de 7 bästa) i respektive motto (4 av 12 var väl bra?). Allra bäst gick det för bifogade bild på temat Linjer. Det föreställer de sista resterna av rälsen från Skåne-Smålands Järnväg. Bilden blev tvåa i sitt motto. Totalt fick jag ihop 20 poäng vilket placerade mig på delad 10:e plats totalt bland de 21 tävlande från Åstorps fotoklubb och Höganäs fotoklubb. Och naturligtvis vann Åstorp över Höganäs, 7 av de 11 på tio-i-topp listan kom från Åstorp. Hipp hipp hurra, vad vi är bra!

Enligt en rapport från bland annat Vägverket är svenskarna de i Europa som köper de mest bränseslukande bilarna. och i topp ligger Danderydsborna, som ju verkligen är de som behöver stora bränsleslukande bilar. Jag tror jag sympatiserar med finansminister Anders Borgs tankar som innebär höjd bensinskatt. Uppenbart är att vi har råd!

Enligt en annan rapport från Skolverket minskar antalet behöriga lärare på gymnasiet. Var fjärde lärare är inte behörig. Värst är det på fristående gymnasieskolor där i snitt varannan lärare är obehörig. Detta betyder att på de kommunala skolorna är det mindre än var fjärde, eftersom ju friskolorna drar ner totalsiffran. Är det inte dags att minska på de fristående skolorna - dom har ju sämst lärare. För det är ju det som skoltalibanen Jan Björklund hävdar när Folkpartiet ju mer eller mindre menat att det skulle vara förbjudet med obehöriga lärare. Du får förslaget helt gratis Jan! Jag vill poängtera att JAG inte anser att en lärare är dålig bara för att han/hon är obehörig och bra just för att han/hon är behörig. Det finns alldeles för många utbildade lärare som inte vet ett skvatt om samhället utanför skolan. Mamma och pappa var lärare, dom gick direkt från gymnasiet till lärarhögskolan, och sen gifte dom sig med en annan lärare. Däremot finns det utmärkta lärare som inte är behöriga, som har varit ute i världen och fått erfarenhet. Därmed inte sagt att utbildning är fel, den skadar inte.

Åsså ser jag att Runar vill ha 1,9 miljoner av Carola, så han har gått till kronofogden. Justa puckar där!

Inga kommentarer: