måndag 21 maj 2007

Vaktavlösning till höger

Centerns Ungdomsförbund, CUF, har fått en ny ordförande. Fredrick Federley har med ålderns rätt dragit sig tillbaka till sin salladsbar, blogg och riksdagsplats. Men hans efterträdare verkar vara av samma skrot och korn. Magnus Andersson verkar vara samma extremliberal. I en intervju i Aftonbladet menar han att dom (CUF alltså) har bytt plats med moderaterna, som han tycker sitter i knät på socialdemokraterna. Med den synen på den politiska verkligheten kan vi se fram emot många nya skratt. Det får bli att läsa hans blogg regelbundet när man behöver piggas upp. Jag utgår ifrån att han har en blogg, det har väl alla politiker med självaktning?

Michael Moore undrar vad vi håller på med i Sverige. Samtidigt som han gjort en film om avsaknaden av en riktig allmän sjukförsäkring i USA börjar Sverige privatisera delar av vården. När Aftonbladets reporter Jens Peterson intervjuar honom om hans film Sicko berättar Michael Moore vad han tycker:

- "Ni var en ledstjärna. Det var ni som uppfann social välfärd. Den här nya regeringen ni har håller på att förstöra den. Vill ni verkligen bli som vi amerikaner. Göra hälsa till något företag ska tjäna pengar på?"

Ja, ibland ska sanningen komma utifrån!

Jag tror jag berättat det förr, men ett av mina favoritprogram är Ring P1, som sänds i Sveriges Radio P1 (naturligtvis) på vardagsmorgnarna. I dag diskuterades vad som egentligen är svenskt. Det fick mig att tänka på när jag åt middag i fredags på ett av mina standardmatställen i Helsingborg, Hjalmars Kök. I fredags serverades som dagens rätt Bruna bönor med fläsk, eller någon kycklingrätt. Men eftersom Bruna bönor tillhör mina favoriter tänkte jag inte så mycket på vad det var för kycklingvariant. Medan jag satt och åt mina bönor dök ett japanskt par upp i restaurangen och undrade vid disken vad som serverade. Mannen försökte med ett "Brown beans with fried pork" och skulle sedan försöka förklara vad det var. Det fick till slut bli "a swedish speciality...". Om jag förstod saken rätt valde det japanska paret kyckling...

För övrigt hörde jag på TV:s nyheter att Malmös Ilmar Reepalu dels krävt att flyktingar inte fritt ska få bosätta sig var de vill det första året, dels att man ska ändra lagen så att alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar. Situationen i Malmö, som får 50 nya irakiska flyktingar om dagen, är katastrofal. Det finns helt enkelt inga bostäder att uppbåda, och situationen blir alltså värre för varje dag. Naturligtvis höll inte ansvarig minister, folkpartiets Nyamko Sabuni, med om detta. Det är ju främst moderatledda kommuner som smiter undan sitt ansvar (det är inte många mil från Malmö till moderatstyrda ghettot Vellinge som alltid vägrat ställa upp) så det är väl inget man vågar. I den här frågan är det inte piskan som ska gälla på kommunerna, det är moroten. Piskor ska bara använda mot de som inget har, de som har använder man morötter mot.

Inga kommentarer: