onsdag 16 maj 2007

Fredriks audiens

Farbror Fredrik har varit på audiens hos farbror George. Som en sann Bush-vän har Fredrik Reinfeldt varit inbjuden till audiens i Vita Huset. Miljöfrågor var tydligen enligt rapporter vad som behandlades. Moderaterna har insett att svenska folket faktiskt intresserar sig för miljön och jordens framtid. Så den frågan har man blivit tvingade att sätta upp högre upp på dagordningen. George W Bush har också insett att något måste göras - bara det inte går ut över den amerikanska livsstilen, den amerikanska bilen eller den amerikanska oljeindustrin. Däremot sade tydligen inte den svenska statsministern något om svenska folkets inställning till USA:s ockupation av Irak, eller det amerikanska stödet för den israeliska politiken gentemot sina grannländer och palestinierna. Svenska Annika som sitter fängslad i Kalifornien kom tydligen inte heller upp. I allra högsta grad hade det varit skäl att ta upp frågan om irakiska flyktingar runt om i världen. Ett område där Sverige tar ett oproportionerligt ansvar (bland västvärlden) för problemet. Medan USA helt smiter från sitt ansvar. Bara Södertälje som stad tar emot fler flyktingar från Irak än vad hela USA gör. Tragiskt är att det ju som vanligt är fattiga grannländer som tar det allra största ansvaret. Fredrik tyckte väl det var bäst att inte ta upp de frågor där vi var oeniga. Fegt Fredrik.

Jag såg på Aktuellt på TV i går ett inslag från Libanon om alla de odetonerade små bomber som fortfarande ligger kvar överallt i terrängen i södra Libanon efter de israeliska bombningarna med klusterbomber. Mer eller mindre dagligen förlorar en bonde eller ett barn en fot eller en arm när en odetonerad bomb exploderar. Under de sista dagarna av kriget, efter det att det stod klart att det skulle bli ett eldupphör, spred Israel flera miljoner små bomber över landskapet i södra Libanon. Och detta utan att skämmas! Som jag sagt tidigare, vilka är det vi bojkottar i konflikten, och vilka är det vi har samarbete med?

Några skolelever har testat hur pass rättvisa betygen är. Exakt samma uppsats har lämnat in till flera olika lärare av olika elever. Betyget varierade från IG till MVG. Sedan finns det de som tycker att vi ska ha mer betyg?

Inga kommentarer: