onsdag 23 maj 2007

Kvalitets-TV?

Nivån på humor har sjunkit oroväckande på senare år - eller också har jag gått och blivit gammal. Senaste exemplet är kommande TV-programmet Ballar av stål som tyckt att det var roligt att spruta vatten på Fredrik Reinfeldt och Carola Häggkvist bland annat. Det var tydligen också humor att stjäla kläder i en affär. Över huvud taget är mycket av den humor som visas på TV i dag av oroväckande dålig kvalitet. Den sofistikerade humor som t.ex. Hasse & Tage stod för har ersatts av att vara så plump och odräglig som möjligt. Att attackera en ledande politiker genom att spruta vatten på honom medan vi fortfarande har mordattacker på två ledande politiker i minnet tyder på mycket dåligt omdöme. Det förvånar inte det minsta att det är Robert Aschbergs Strix som ligger bakom. Jag för min del har slutat titta på det mesta i humorväg i dagens kommersialiserade TV.

På Svenskt Näringsliv och på Centerpartiet gråter man i dag krokodiltårar. EU:s generaladvokat Paolo Mengozzi har nämligen i sitt yttrande när det gäller de fackliga stridsåtgärderna mot det lettiska företaget Laval i Vaxholm förklarat att facket har rätt att ta till stridåtgärder för att förhindra social dumping och tvinga fram kollektivavtal. Det är helt enligt de regler som gäller. Det kan inte vara lätt att tillhöra gruppen "Krossa facket", och dit räknar jag i dag stora delar av t.ex. Centerpartiet.

Amnesty riktar mycket allvarlig kritik mot USA i sin årliga rapport om mänskliga rättigheter. Amnesty menar att USA:s reaktion på det som hände den 11 september blev ett dråpslag mot respekten för mänskliga rättigheter. USA har förvandlat världen till ett slagfält i sitt krig mot terror, och med en skamlös dubbelmoral bryter man själva mot alla upptänkliga internationella överenskommelser. Och USA:s agerande sprider sig till andra länder så att även dessa tummar på rättigheter som tidigare varit heliga. Som jag sagt tidigare, ska man bekämpa ondska måste man själv uppföra sig bättre än de onda, annars är man ju bara en annan bland de onda.

Slutligen noterar jag att min egen lilla favorit Linda Rosing flyr Sverige. Hon har skrivit kontrakt med Berth Miltons porrimperium Private och ska spela in mjukporr i Frankrike. Hon ska strippa, visa sig naken och tillfredsställa sig själv men inte visa ställen på kroppen som är tabu, berättar hon. Ska man skratta eller gråta? Säkert en storsäljare för nedladdning till mobilerna. Vilken höjdare att se Linda Rosing onanera på mobilskärmen? Jag tror jag gråter!

Inga kommentarer: