torsdag 26 april 2007

Dödskyss åt Jan Björklund

I en stort uppslagen debattartikel I Aftonbladet hyllar Sverigedemokraternas ledare i Landskrona, Thord Lindblom, Jan Björklund som ny folkpartiledare. Han hyllar där samsynen mellan de lokala folkpartisterna i Landskrona och sverigedemokraterna i samma stad. Och han hävdar att Jan Björklund på ett föredömligt sätt tagit avstånd från den gamla snällismen i folkpartiet och istället står för samma hårda linje som SD. Jag för min del tror att Jan Björklund helst hade sluppit den hyllningen. Kan han verkligen överleva en sådan omfamning?

Och på tal om SD kan jag inte låta bli att kommentera det faktum att partiet haft stora problem med att ordna en lokal för sitt årsmöte. Man har fått Nej Tack från många ställen. I allmänhet med hänvisning till risken för bråk. Nu verkar det som om man har hittat någonstans att vara, i Karlskrona. Och det här är en svår fråga att kommentera. Samtidigt som jag tar avstånd från i stort sett allt som SD står för, och i mångt och mycket föraktar partiet, så bor vi i en demokrati. Det innebär att alla partier som ställer upp i valet har rätt att existera. Skulle jag råka befinna mig på samma plats som partiet samlats på skulle jag med glädje ställa upp och demonstrera, fredligt, mot partiet. MEN, att ta till våld är fel metod. Det är att sjunka till samma låga nivå som SD befinner sig på. En uppmaning alltså, sjunk inte till deras nivå, låt dom göra bort sig själva! Förresten såg jag en notis någonstans att det fanns en misstanke om att det var SD själva som ringt in hoten för att skapa en "tycka synd om" situation.

AMS ska dra ner på insatserna mot arbetslösa. Eftersom man fått nya kostnader för Jobb- och utvecklingsgarantin för långtidsarbetslösa utan att få tillskott av pengar är man osäkra på vad som är kvar när den garantin fått sitt. Det är tur att man inte är arbetslös än...

Jag noterar förresten att den s.k. centerpartisten Fredrick Federley fortfarande på sin blogg har en banner där han uppmanar till att skriva på mot fackets blockad av Wild'n Fresh! Han hänger dåligt med, det var länge sedan Sofia Appelgren sålde salladsbaren (hon ville slippa utnyttjas i den politiska pajkastningen). I samband med det avblåstes blockaden och de nya ägarna har sedan genom medlemskap i arbetsgivarorganisationen tecknat kollektivavtal. Undrar om Fredrick är lika illa påläst annars också? Han verkar vara det!

Inga kommentarer: