torsdag 19 april 2007

Terrorn slår till igen

För någon dag sedan var det 33 amerikanska elever och lärare som drabbades av den skoningslösa terrorn. I går var det drygt 180 shoppande irakier som drabbades av samma meningslösa terror. 5 olika bombattentat / självmordsattentat i Bagdad tog mer än 180 liv. I ett Bagdad vars säkerhet skulle ha säkrats av en intensifierad amerikansk insats. Båda händelserna är bevis på amerikanska misslyckanden. Gissa om dessa döda fick lika stor publicitet som de 33 döda i USA? Det står också klart att en av skulderna till dramat i USA tydligen är de stora klyftorna i USA. Cho Seung-Hui skyllde bland annat på alla rikemanssöner som svansar omkring.

Jag gjorde ett misstag i går. Ett oförlåtligt misstag som jag borde ha insett var ett feltänk. Men jag var lite stressad när jag skrev gårdagens blogg. Jag trodde att man från högeralliansregeringshåll omedelbart skulle gå ut med ett utspel där man föreslog hårdare regler för att komma åt fiffel och insiderbrott inom aktiehandeln. Min första tanke var att det naturligtvis skulle bli piskan på fifflarna och hela fiffelmarknaden. Men detta var naturligtvis ett feltänk. Piskmetoden gäller bara de på nedre botten. Nu bor fifflarna på övre plan, och det innebär naturligtvis på äkta högeralliansregeringshåll att det är moroten som gäller. Vi kan alltså förvänta oss förenklingar och sänkta avgifter och skatter med syftet att aktiespekulanterna inte ska behöva fiffla för att tjäna stora summor. Dom ska istället lockas med olika morötter att handla mer lagligt i fortsättningen. Jag ber om ursäkt för detta misstag, det ska inte upprepas.

Det har blåst upp ett mobiltelefonbråk i kommunfullmäktige i Helsingborg. Många har klagat på att en del ledamöter periodvis visar större intresse för sina mobiltelefoner än sammanträdet. De mest utpekade är moderata kommunalrådet Peter Danielsson och hans partikamrat Christian Orsing. Hur de skolelever som gör studiebesök i fullmäktige och som helt nyligen fått besked om att mobiltelefoner får inte användas på lektioner reagerar kan man undra. Själv tycker jag att normal hyfs säger att mobiltelefoner befinner sig i fickan avstängda när man är på sammanträde, sitter på lektioner, sitter på bio, är i kyrkan (moskén, synagogan osv) eller sitter i tysta kupén på tåget. Den som inte fattar det är ganska trögtänkt.

Inga kommentarer: