måndag 23 april 2007

Allt är förlåtet, Lars!

Klockan två i dag höll Lars Leijonborg presskonferens och berättade att han nu inte ställer upp för omval som partiledare för Folkpartiet, utan han avgår i september. Anledningen till att han ändrat sig från i går är att hans eget partidistrikt, Stockholm, i går beslutade sig för att rekommendera ett partiledarbyte. Jag tyckte det var en bitter Lars Leijonborg som tvingades inse att hans fårskock inte ville ha honom längre. Det tråkiga med det hela är att den som främst nämns som efterträdare är Jan "skoltalibanen" Björklund? Snälla Lars, stanna kvar!

Första omgången av det franska presidentvalet slutade ungefär som de flesta gissningarna hade gått ut på. Högerkandidaten Nicolas Sarkozy fick flest röster och vänsterkandidaten Ségolène Royal kom tvåa och gick också vidare till den andra omgången. Mittenkandidaten François Bayrou lyckades inte ta sig vidare. Och den yttersta högerns Jean-Marie Le Pen misslyckades att göra om förra valets sensation där han gick vidare till andra omgången. Denna gången plockade Sarkozy många av Le Pens väljare genom, för svenska öron skrämmande, utfall mot ungdomar, invandrare och andra som inte passar. Hur det ska gå i andra omgången är oklart, men de flesta kännare tror att Sarkozy har bäst förutsättningar. Han är redan garanterad Le Pens väljare, och borde få en majoritet även av Bayrous väljare. Men, det är möjligt att tillräckligt många av hans väljare skräms av Sarkozys flirtande med Le Pens högerextremister.

Springtimerapport 2007: Söndagen avslutades med en ny runda. Och den kändes riktigt bra från början. Fast jag kan inte riktigt förstå hur det kan blåsa stark motvind när det nästan är vindstilla, och varför man då inte får medvind när man springer tillbaka. Men detta är frågor som alla joggare regelbundet ställer sig. Dagens tid, ca 30.15 kändes hur som helst som en riktig framgång. 33.00 i söndags, 31.30 i fredags och nu 30.15 får väl sägas vara riktigt bra. En stående målsättning de senaste åren har varit att när jag kommer under 30 minuter är det dags att förlänga rundan. Trots allt krävs det lite mer än de knappa 6 kilometrarna för att jag skall känna att jag laddat upp tillräckligt bra inför Springtimes 10 kilometer.

Slutligen kan jag konstatera att personalen på Försäkringskassan börjat likna den nya organisationen vid Titanic. Det är bara konstruktörerna som tror på det hela, istället är vi på väg mot ett isberg.

Inga kommentarer: