onsdag 18 april 2007

Verksamhet utan moral

Vad som betecknas som Sveriges största insiderhärva har avslöjats. Flera personer är redan häktade och upp till 100-talet insiders kan komma att anhållas. Vid husrannsakan i en av de häktades hem hittades flera miljoner kronor i kontanter. Uppenbart är att moralen har slängts på dynghögen av mängder av aktiehandlare när miljonerna kunnat tjänas. Ett av de mest insyltade bolagen är Cevian Capital, med finansmannen Christer Gardell som delägare. Jag utgår ifrån att regeringen omedelbart tar till med hårdhandskarna och skärper kraven och kontrollen. Lämpligt är även att höja de skatter och avgifter som verksamheten i dag betalar, allt för att minska ner intresset. Sätt åt dom, inte bara arbetslösa och sjuka!

Jag ser förresten att även Fadde Darwich har kommit klammeri med polisen. Han har anhållits för grov ekonomisk brottslighet och tydligen har man även gjort husrannsakan hemma hos Fadde och Linda. Kan inte vara lätt att vara kändis!

Och mer pengar. Idrott och pengar. Kanal 5 betalade bättre än TV4 när det gällde att visa hockeyns slutspel. Så i år visades matcherna i Kanal 5 istället. Resultatet blev närmare en halv miljon färre tittare. Men man fick i varje fall mer betalt antar jag. Toppidrotten är mer business än sport!

Och ännu ett bevis för samma sak. MFF:s damlag i fotboll heter inte längre MFF. Dom heter LdB Football Club! Kan man sjunka längre ner i löjlighetens träsk? Först sälja ut namnet till ett kosmetikföretag och sedan inbilla sig att det låter tuffare om man börjar prata engelska. Fånighet i kvadrat!

Inga kommentarer: