fredag 13 april 2007

Kärnkraften har spelat ut sin roll

Så var det dags för nya kärnkraftsskandaler. Aftonbladet kunde i går avslöja hur radioaktivt avfall står förvarat i rostiga tunnor i Forsmark. I åratal har tunnorna stått öppet i ett bergrum och utsatts för droppande vatten som fått tunnorna (med radioaktivt avfall från Barsebäck) att rosta och läcka radioaktivitet. Tunnorna var felmärkta, urskuldar sig ansvariga med. Jag för min del kan inte förstå hur en högteknologisk verksamhet som kärnkraftsindustrin kan låta något sådant fortgå. Det visar bara att det kvittar hur säkert det är i teorin, i praktiken kan inget garanteras.

Och så läser vi mer i Aftonbladet. Tre patetiska töntar har blivit osams. Gert Fylking tyckte att allt med Linda Rosing och Fadde Darwich utvecklats till en freakshow - och det kan han ju ha rätt i. Men att han själv är en stor tönt verkar han inte inse. Ingen av de tre går att ta på allvar, så det går ju inte att ta ställning i konflikten. Kan dom inte alla tre dra sig tillbaka bakom en säck så vi slipper dom i media helt och hållet. Fast det är klart, vad ska jag då fylla ut min blogg med?

Dagens Helsingborgs Dagblad innehöll en bra insändare från signaturen Vivan som berättade om hur det går med servicen i den nya Försäkringskassan (den var så bra att jag hade kunnat skriva den själv). Vi ska se att det om ett par dagar kommer ett svar från alltid så alerta länskontoret i Kristianstad som berättar hur bra det blir med den nya Försäkringskassan. Nyspråk har vi ju alla hört talas om. Nedskärning av personalen och omorganisation ska ske utan att allmänheten drabbas. Det första beslutet om förändring offentliggjordes i dag. Under två månader i sommar kommer 7 av 8 kontor i Nordvästskåne att hålla stängt. Personalen som ska bemanna kontoren räcker inte efter att man sagt upp några (och ännu några slutar utan att ersättas) när semestertiderna kommer.

Chefen för Världsbanken Paul Wolfowitz har tvingats gå ut och be om ursäkt sedan det visat sig att han gett en kvinnlig avdelningschef lite extra förmåner. Hon var samtidigt hans älskarinna. Och det är klart att det var klantigt gjort. Fast han har nog ännu större anledning att be om ursäkt för Irakinvasionen som han i sitt tidigare jobb i Washington var en av arkitekterna bakom. DÄR kan man verkligen tala om inkompetens.

När jag steg ut ur dörren i morse tog jag ett riktigt djupt andetag och kände att nu är det vår. Det luktade lantdoft - dvs en klar odör från svinpiss! När den kommer vet man att lantbrukarna börjat med vårarbetet. Välkommen våren! För de som inte känt lukten av jäst svinpiss kan jag berätta att det ska ni vara glada för. Det finns fördelar och nackdelar med att bo på landet.

Inga kommentarer: