lördag 14 april 2007

Morot och piska på högervis

Högeralliansens politik med piska och morot fortsätter. Och eftersom det är en allians med betoning på Höger så innebär detta att moroten riktas mot de som har det väl förspänt här i samhället och piskan riktas mot de som har det mindre bra förspänt i vårt samhälle. Rikt folk har redan fått avskaffad förmögenhetsskatt, förändrad fastighetsskatt, avdrag för hemtjänsten och ett jobbavdrag som främst gynnat de högavlönade. Medan arbetslösa och sjuka drabbats av sänkt sjukpenning, sänkt A-kassa, hårdare regler för A-kassan, höjda avgifter för A-kassan och nu ska det bli hårdare regler vid sjukskrivning och ännu hårdare regler vid arbetslöshet. Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson har lovat att arbetsgivarna fritt ska få kräva läkarintyg vid första sjukdagen om dom vill så. I dag finns möjligheten redan genom att teckna att kollektivavtal om saken, men nu ska det bli fritt fram för seriös som ickeseriös arbetsgivare att sätta åt myglarna! Och när det gäller A-kassan ska arbetslösa ungdomar tvingas att under 30 timmar i veckan stå på arbetsförmedlingen och söka jobb. Om det finns några jobb eller inte kvittar. Som sagt, piska och morot, sann högerpolitik.

I dag har det varit riktigt vårvarmt, solsken hela dagen och riktigt underbart faktiskt. Så Angeli och jag passade på att ägna en del av sen eftermiddag åt ett biobesök! Angeli ville se TMNT, dvs Teenage Mutant Ninja Turtles. och då fick det bli det då. Jag hade nog klarat mig utan spektaklet, men Angeli gillade det hela, så då får man ju acceptera det. Det var ju för hennes skulle biobesöket gjordes.

Jag ser förresten att Knugen känner sig förföljd av Hey Baberiba. Han tycker att parodin går för långt, och uppger i en intervju att det känns pinsamt när han visar sig och barnen bara skrattar. Ska jag vara ärlig? Det gör jag också när jag ser knugen med resten av sin familj - skrattar alltå. Inte för att jag sett på Hey Baberiba (för det har jag faktiskt inte eftersom jag om möjligt avstår från de kommersiella kanalernas utfyllnad mellan reklamavbrotten), utan därför att jag tycker hela den rojalistiska företeelsen är pinsam. Så pinsamheten är vi helt eniga om Tjabo!

Inga kommentarer: