måndag 9 april 2007

Socialt ansvar på moderat vis

Den moderata riksdagsmannen Tomas Tobé är upprörd över Svenska Spels etableringspolitik vad gäller Jack Vegas automater. Han har nämligen konstaterat att det finns gott om sådana i de fattigare delar av Stockholm medan de saknas i de rikare. Det finns inte en enda i Dandedryg.. f'låt Danderyd medan det finns gott om i Botkyrka. Nu kan man först tro att han tycker att Danderydsborna är diskriminerade, men så är det inte. Istället är han kritisk till att Svenska Spel inte tar sitt sociala ansvar för Botkyrkaborna. Svenska Spels kommentar är att det är i Botkyrka det finns gott om Pizzerior osv som är lämpliga etableringar medan de fina restaurangerna i Danderyd inte vill ha några Jack Vegas automater. När man lite mer i detalj studerar Tomas Tobés bevekelsegrunder börjar det dock gå upp ett ljus. Han är nämligen motståndare till Svenska Spel etableringsmonopol av spelautomater och vill ha in privata aktörer. Han tycks tro att ett multinationellt spelbolag som fick etableringsrätt skulle visa ett större socialt ansvar än Svenska Spel. Han är ju riktigt rolig den där Tomas!

Även här nere i Skåne har moderaterna börjat visa socialt ansvar. I både Malmö och Helsingborg har moderata politiker visat upprördhet över att antalet tiggare ökat. Och det måste man ju göra något åt. I ett moderat samhälle innebär detta att man vill förbjuda tiggeri! Inte att göra något åt orsaken till att tiggeriet ökar? Dom här moderaterna är däremot inte roliga!

lunken-070409.jpg
I dag var det äntligen premiär för Friluftsfrämjandets vårlunk. Och naturligtvis innebar detta att den långa perioden av soligt väder avbröts av regn. Det blev alltså en lite blöt runda. Lyckligtvis finns det ju regnkläder och stövlar. Och till min förvåning följde även Angeli med. Visst ser det mysigt ut att sitta och dricka varm choklad på en timmertrave... Jag kan med glädje skryta över att jag själv hade 6 rätt medan Kevin och Ingela fick nöja sig med 5 rätt. Något pris lär det inte bli på detta - tyvärr. Både Angeli och Kimmy hade alla 10 rätt på barnfrågorna. Nästa vecka tänker jag stå på knä när jag betalar startavgiften så att jag får gå barnrundan.

I dag var det 4-årsjubileum av Bagdads fall för den amerikanska krigsmaskinen. I Bagdad rådde utegångsförbud, men i Najaf hade den radikale shialedaren Muqtada al Sadr samlat till enorma demonstrationer mot ockupationen.

Jag såg förresten på BBC World att Philips ställt sig positiva till att förbjuda standby läge på hushållselektroniken. Man berättade bland annat att alla apparater som står på standby i Europeiska hushåll förbrukar lika mycket elström som alla tåg på de Europeiska järnvägsnäten.

Inga kommentarer: