tisdag 3 april 2007

Söderåsbanan klar 2099?

Banverket och Vägverket har drabbats av kostnadsfördyringar så pengarna räcker inte. När Stockholms olika projekt och ett par till har fått sitt så får resten strykas. Jag har inte sett det nämnas i uppräkningarna men jag utgår ifrån att det innebär att Söderåsbanan naturligtvis flyttas några år fram i tiden igen. Den investeringen berör ju varken Stockholm, Göteborg eller Malmö, så media är inte så intresserade. Det normala under senare år har annars varit att projektet flyttas två år fram en gång om året. Så varför ska årets prioriteringar vara ett undantag. Och det är naturligtvis allra viktigast att bygga motorvägar i Stockholm. Att inte Infrastrukturminister Åsa Torstensson slås av tanken att det kanske skulle gå att anslå mer pengar nu när hjulen snurrar så bra är anmärkningsvärt. Men man ska inte ha för stora förväntningar på en centerpartist i en Högeralliansregering.

Minst ett av folkpartiets distrikt vill att Lars Leijonborg ska avsättas på kommande stämma, och det kan väl vara motiverat. Men man nämner Jan Björklund som en efterträdare. Stanna Lars, allt är förlåtet.

Kristdemokraterna fortsätter på sin linje att byta ut alla gamla åsikter mot nya. Senast är en förberedelse för att KD ska börja hävda att det ska byggas nya kärnkraftverk. Och det är väl klart att har man Gud på sin sida så är det ju inga risker för olyckor. Och han kan nog fixa avfallet också! Jag kan inte förstå varför han inte fixar utsläppen när han ändå är igång.

Moderaterna har stoppat lagförslaget om en sänkt promillegräns på sjön. Det innebär att det även i sommar blir fritt fram att ta några groggar innan man tar båten hem efter festligheterna i skärgården. Man ska inte reta sina väljare! Annars är samtliga andra riksdagspartier eniga om lagförslaget. Men eftersom Högeralliansen styr i Sverige så blir det som dom säger. Och i Högeralliansen styr moderaterna, så det blir som dom säger.

Det amerikanska biståndet till fattiga länder har på ett år minskat med 20% till 22,7 miljarder dollar. Det totala biståndet i världen har under samma tid minskat från 106,8 till 103,9 miljarder dollar. Detta innebär att övriga världens bistånd trots allt har ökat medan USA minskat. Dom får väl bokföra en del av satsningen på kriget i Irak som bistånd. Det räcker med några procent så är siffrorna räddade.

Jag ser att stackars Linda Rosing har ont i tuttarna efter operationen. Ska man bli fin får man lida pin!

Inga kommentarer: