onsdag 25 april 2007

Lönedag

Lönedag!

Springtimerapport 2007: Äntligen börjar jag känna att jag kommit igång med uppladdningen inför Springtimeloppet nu på våren. Gårdagskvällens runda kändes riktigt skön. Trots att klockan nått åtta på kvällen gick det att springa i bara T-shirt utan att frysa. Snarare var jag riktigt genomsvett när jag kom hem. Tiden, ganska exakt 30 minuter, kändes därför nästan som i överkant när jag tittade på klockan. Jag trodde uppriktigt sagt att jag låg under de 30 minuterna jag har satt upp som första mål. Det får bli ett varv till i slutet av veckan men till helgen tänkte jag förlänga rundan med några kilometer. Med den reservationen att vädret tillåter vad jag planerat.

Jag läser att EU under åren 2001-2004 betalade ut ca en halv miljard kronor i stöd för att göra citrusjuice av överskottsfrukt i södra Italien. Det var bara ett litet problem. Det fanns ingen frukt - bara EU-stöd. Det sägs att det faktiskt finns ett stöd för EU på vissa håll inom EU!

Och så läser jag att NASA planerar turistresor till månen om några år. Ja, nu lär man inte vända sig till medelsvensson. Prislappen tyckte jag låg på 100 miljoner dollar. Det verkar finnas en del puckon som har för mycket pengar. Kanske skulle man starta konsultfirma och ge dessa bortskämda finansgubbar råd om vad dom skall göra av pengarna. Jag kan tänka mig att ge råden billigt (jämfört med andra finansiella konsulter). Skulle dom ha 100 miljoner över kommer mitt råd inte vara att använda dessa för en tur till månen. Undrar hur många barn som skulle kunna få gå i skolan för 100 miljoner dollar?

Jag såg förresten att det fredsälskande Israel gjort en fredsinsats i det krigsälskande Palestina. 9 personer mördades inne i Palestina av israelisk militär. Bland de döda fanns en tonårig skolflicka. Gissa vilket land vi upprätthåller fulla förbindelser med, och vilket land vi bojkottar eftersom dom inte tar avstånd från våld?

Slutligen noterar jag att Nordea tydligen ska byta säkerhetsssytem för sin Internetbank. Jag antar att man alltså under en tid kan förvänta sig ett intensifierat bombardemang av epost från Nordea med uppmaningar om det ena eller det andra. Det gäller ju för skurkarna att skynda på. Jag slänger skiten och hoppas att alla andra gör på samma sätt. Släng skiten och använd uppdaterat antivirusprogram så kan man vara säker. Nordeas nuvarande system är mycket enkelt för den som kan vilja sköta ärenden på olika maskiner. Man behöver inte bära med sig en massa grejer. Och det är säkert för den som inte blir lurad. Då är kortbetalningar mycket farligare. Och skimming av bankomater. Och.....

Inga kommentarer: