tisdag 17 april 2007

Terrorn slår till

Terrorn har slagit till i USA igen. Minst 33 personer dödades när en självmordskandidat sköt vilt omkring sig på ett universitet i Virginia. Dramat som är det värsta som hänt i USA tog några timmar innan den unge man som mördat minst 33 personer på Virginia Tech i Blacksburg tog sitt eget liv. Än en gång är USA chockade. Även om detta är vardagsmat för innevånarna i Irak där 33 döda en dag hör till vardagsmaten. När ska USA inse att det mer eller mindre fria tillgången till vapen gör sådana här tragedier mer vanliga. Galningar, mentalt störda eller bara psykiskt instabila finns överallt, och kommer alltid att finnas överallt. Det innebär att oförklarliga mord alltid kommer att ske, överallt. Men, ju större tillgången är på massmordvapen / massförstörelsevapen, desto större är risken att konsekvenserna blir stora. Vi kan se detta i Irak där tillgången på bombmedel och vapen är stor. Vi kan se det i Afghanistan där USA under den sovjetiska "ockupationen" spridde vapen fritt till alla och envar. Något som resulterade i en välbeväpnad talibanmilis som i dag krigar mot USA. Och vi kan se det i USA där NRA (National Rifle Association) och liknande organisationer förtvivlat slåss för allas rätt till vapen. Och det får sådana här konsekvenser. Det kan hända var som helst, men ju större chansen för galningen är att ha tillgång till ordentliga vapen, desto större är risken för att konsekvenserna blir stora. Ett besök på NRA:s hemsida hemsida göra mig sjuk.

Stämningen på Försäkringskassan blir allt mer tryckt. Beskeden som ges är vilseldande. Chefer vet inget. Ansvariga vet inget. Och vi som jobbar har tappat lusten att jobba. Det är tragiskt, för de som blir lidande är allmänheten, och de som har skulden (alla från politiker via Försäkringskassans ledning till chefer) tar inte ansvar.

Jag kan dessutom notera att det säkert är 10 grader kallare i dag än i går. Det kändes. Lite regn hade faktiskt inte skadat. Men det kommer väl precis när det inte ska komma.

Inga kommentarer: