söndag 1 april 2007

April, april!

Den svenska kändiseliten har varit på partaj i Idrefjäll. Tydligen någon sorts välgörenhetsjippo arrangerat av Micael Bindefeld. Kändisarna bjöds på allt inklusive specialchartrat flyg från Stockholm. Om man var kändis men inte bodde i Stockholm så framgick det inte hur man tog sig till Idrefjäll . Men det finns väl inga godkända kändisar utanför Fjollträsk så problemet löser sig av sig själv. Det framgick inte heller av artikeln vad välgörenhetsinslaget innebar. Om det helt enkelt bara var så att Micael tyckte synd om kändiseliten så att han som en välgörenhetsinsats bjöd dom eftersom dom antagligen inte hade råd själva. Eller om det var något annat välgörenhetsinslag. Men kul hade dom tydligen.

I sin krönika i Punkt.se är chefredaktören för Stureplan.se, Alex Schulman, missbelåten på filmbolaget Fox som vägrat att bjuda honom på galapremiären på nya Hugh Grant-filmen. Stackars Alex, det kan inte vara lätt att inte få gå gratis på premiären. Den stackaren kanske till och med fick betala för sig! Jag gråter en liten sympatiskvätt i min kammare.

Arabförbundet har enats om ett erbjudande till Israel. Där lovar alla arabstaterna att formellt erkänna den israeliska staten och sluta fred med Israel. Detta mot att Israel lämnar de ockuperade områdena och erkänner den palestinska staten. Och att man kommer fram till en lösning på flyktingproblemet. Det är det sista som är en stor eftergift från arabländerna. Tidigare har det varit ett orubbligt krav att palestinska flyktingar ska ha rätt att återvända till Israel. Nu heter det istället att man ska finna en lösning, och detta är en stor eftergift. Men naturligtvis är inte Israel villiga till ett sådant avtal. Att lämna ockuperad mark innebär att tvingas utrymma alla bosättningar på ockuperad mark. Och DÄR har vi stötestenen. På den punkten är man fortfarande inte villiga till eftergifter i Tel Aviv.

Har ni gått på någon nit i dag, första april. Helsingborgs Dagblad berättar att det kan komma att bildas en gemensam region av Skåne och Själland i Danmark. En region som växer samman allt mer och som kommer att få ett totalt innevånartal på 3,5 miljoner människor. Ganska kul att t.ex. föreslå att man ska ha en gemensam valuta i Euro. Ett annat kul skämt var Sydsvenskan som hävdade att Region Skåne skulle införa pant på hundbajset. Två kronor hektot! Fast Dagens Nyheters skämt om att EU skulle reglera när vi tar ut semestern tvivlar jag på att det var ett skämt. Det är nog allvar.

Jag ser förresten att Staten har infört en premie på 10.000 kronor till den som vid köp av ny bil köper en miljögodkänd sådan. Den som är riktig miljövän och inte alls har någon bil utan istället köper ny cykel ska få 20.000 kronor.

Inga kommentarer: