fredag 20 april 2007

Seriös sport

Det har tydligen varit brottnings-EM för damer i Bulgarien. Mitt sportintresse är inte det största, och när det gäller sport tillhör inte brottning mina favoritsporter. Det är väl OK om folk sysslar med brottning (i motsats till t.ex. boxning), men man får göra det utan mitt engagemang. Och det gick tydligen bra för de svenska tjejerna. Två guld och ett brons. Sofia Mattsson lyckades med bragden att ta både guld och brons. Fast det är visst bara bronset hon är stolt över. Det fick hon nämligen för sina brottningstalanger. Guldet fick hon som EM:s snyggaste brotterska! Jo, man sysslade med så'na dumheter. Sofia vägrade ta emot utmärkelsen som "miss Europa" och förbundskapten Patrik Jansson kallade det hela för "jävla trams". Har inte arrangörerna av damsport vuxit ifrån sån't? Men, det är klart, det var senaste OS som det reglerades att trosorna som beachvolleytjejerna hade på sig skulle vara sexiga. Och samma år tyckte fotbollens Sepp Blatter att damfotbollen borde införa sexigare kläder. Ack ja!

Dags för ett nytt kapitel i vår ständiga serie om felaktig fördelning och användning av tillgängliga resurser. I Aftonbladet berättar Lena Sundström om 16-åringen i Stockholm som rånats på en Breitlingklocka för 33.000 och en halskedja för 17.000. Den förälder som förser sitt barn med en Breitlingklocka borde nog fundera lite till! Jag kan skicka pg-numret till Rädda Barnen.

Ett av mina favoritprogram på radion är Ring P1. Ibland för riktigt intressanta inlägg, ibland för de mera skrattretande. I dag ringde en moderatdam in efter att ha hört debatten mellan Jimmy Åkesson från Sverigedemokraterna och Socialdemokraternas Mona Sahlin. Och denna moderatdam var så imponerad av Jimmy Åkesson. Han sade ju verkligen sanningen om den misslyckade flyktingpolitiken. Socialdemokratin var inte ens ett parti, det var en sekt. Detta var nog en äkta moderat, som visade var högern verkligen står?

Slutligen noterar jag att försvaret numera har ett JAS-plan mindre. Ett av planen kraschade! Vi får hoppas att det var ett av de äldre planen som Mikael Odenberg ska modernisera för över 4 miljarder. Ett plan mindre, så då sparar vi ju några miljoner, som t.ex. kan användas till vuxenutbildning som ju skurits ner.

Inga kommentarer: