onsdag 11 april 2007

Försäkringskassan på drift

I dag har personalen på Försäkringskassan i Skåne blivit informerade om hur många som ska sägas upp, och de som är i farozonen har också blivit individuellt informerade. Inom vissa områden slår uppsägningarna mycket hårt, och trots att man går på tjänstgöringstid finns det personer som jobbat i upp mot 35 år på Försäkringskassan som nu kan komma att sägas upp. Medan det inom andra områden finns pesoner med anställningstider på kanske ett enda år som får stanna. Som vanligt drabbas inte chefskollektivet och sjukpenningområdet. Medan andra områden som barnbidrag, underhållsstöd, bostadsbidrag, föräldraförsäkringen drabbas hårt. Jag känner mig allt mer övertygad om att det snart kommer att bli en omöjlig situation inom många områden. Och börjar nästan känna en lättnad över att det för min del också lär vara slut om kanske ett år. När vi ovanpå dessa uppsägningar då centraliserar verksamheten till ett litet antal produktionshangarer kommer det att bli en omöjlig uppgift. Det tråkiga är att de högsta cheferna inte ser detta och protesterar. Men dom är väl också rädda för de som sitter steget ovanför, så dom håller tyst. Den huvudsakliga skulden ligger hos regeringen som plockade fram osthyveln utan att först titta efter vilka konsekvenser det blir.

Låt oss ta något roligt och trevligt istället. Den välbekanta salladsbaren Wild'n Fresh i Göteborg vars tidigare ägare vägrade teckna kollektivavtal har fått en ny ägare. Vars första insats var att gå med i arbetsgivarorganisationen Sverige Hotell och restaurangföretagare. Och i och med det även omfattas av kollektivavtalen. CUF:s Fredrik Federley gråter nu krokodiltårar. Fast han har ännu inte kommenterat saken på sin blogg, som han annars är mycket snabb att kommentera saker på (flera gånger om dagen). Bannern om att skriva på mot blockaden (som nu alltså är hävd sedan en tid tillbaka) står kvar. Och i går lyckades han få till rubriken "Fucka Facket". Han är en värdig representant för den nya moderna Högeralliansen!

I det förenade kungariket diskuterar man just ni friskt det faktum att den brittiska militärledningen gett klartecken till de brittiska soldater som satt fångna i Iran att sälja sina berättelser till media. Först ut var den enda tjejen, Faye Turney, som uppges ha fått motsvarande 2 miljoner för sin historia. Den allmänna åsikten är att det klartecken som lämnats motiverats med att man vill få ut hur illa dom behandlats. Det är viktigt att vinna propagandekriget där Iran just nu leder efter att ha släppt soldaterna. De brittiska/amerikanska soldaterna ligger sedan tidigare under i propagandakriget efter avslöjandena om hur irakiska fångar misshandlats och förnedrats. Inte ens Iran lyckades sjunka så djupt.

Slutligen noterar vi att fotbollsallsvenskan efter första omgången ser bra ut. Två Stockholmslag (AIK och Djurgården) i botten...

Inga kommentarer: