fredag 6 april 2007

Högeralliansens språkrör

Har ni hört talas om Malin Björkmo? Om inte, så är det inte så underligt eftersom media hållit ganska tyst om henne. Malin var Högeralliansens topptjänsteman på Näringsdepartementet, en av de verkliga höjdarna bland de politiskt tillsatta tjänstemännen. Hon avgick nyligen från arbetet på departementet i protest mot att det inte gick att sköta jobbet. Näringsdepartementet ska sköta de statliga bolagen, samtidigt ska Finansdepartementet sälja företagen. Och det här var en omöjlig uppgift för Malin Björkmo som valde att hoppa av. Kan ni tänka er mediarubrikerna om en av sossarnas högsta tjänstemän i regeringen hade hoppat av i protest mot regeringspolitiken? Det märks att media i stort sett är en enig borgerlig röst!

I en intervju i Svenska Freds tidning Pax försöker försvarsminister Mikael Odenberg försvara varför Sverige ska ha klusterbomber i sin arsenal. Jag vet inte om jag riktigt hänger med i hans turer. Kanske finns en förklaring i att regeringskollegan Carl Bildt investerat lite av alla sina miljoner i ett företag som tillverkar just klusterbomber. Jag hör förresten på radion att Mikael Odenberg tycker att det finns pengar över i statsbudgeten. Han vill investera ett antal miljarder i att rusta upp de äldsta JAS-planen. Dom ska få samma standard som de senaste (så att dom kan användas i NATO-uppdrag...?). Detta trots att vi redan har för många plan, och det fortfarande levereras nya plan som inte behövs. När det gäller JAS-projektet är det något som inte stämmer (för skattebetalarna alltså, inte för SAAB som det stämmer helt utmärkt för).

För övrigt kan jag fortfarande inte förstå varför det inte kommer en daglig tidning på långfredagen. Ovanan att inte ge ut en daglig tidning dagligen är otidsenlig. Det är hopplöst att behöva läsa en gammal tidning till frukosten!

Jag såg förresten att Carola varit i Ängeholm. Och lyckades i sedvanlig ordning felparkera. Vår herre anser antagligen att hans egna små lamm har mer rätt till lastzoner än varuleveranser!

Inga kommentarer: