måndag 31 januari 2022

Spotify har problem

» Dom får skylla sig själva.

Spotify har fått problem. Artist efter artist plockar bort sin musik från musiksajten. Först var det Neil Young sedan följde Joni Mitchell efter och så Nils Lofgren och....

Spotify
Jag läser att Prins Harry och Meghan oroat sig för Spotifys policy. Sedan var det WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus som ställde upp i kritikerkören. Vad det handlar om? Girigheten har fått gå före moralen, och det får nu konsekvenser.

Spotify har ju för avsikt att inte bara vara en sajt som strömmar musik utan ska strömma "allt". Alltså köpte man för dryga året sedan upp ensamrätten till den kontroversiella poddaren Joe Rogan. Enligt rykten betalade Spotify närmare en miljard kronor för rätten att sända hans podd. Och så går den korkskallen ut och sprider lögner om vaccinationer i sin podd!

Visst kan man stänga av lögnare och andra som sprider dumheter, men har man betalt en miljard så kan man ju inte bara kasta pengarna i sjön. Så när Neil Young förklarade att det var han eller Joe Rogan så valde Spotify poddaren Rogan. Frågan är hur många musikartister man har råd att förlora innan man tar sitt förnuft till fånga.

Själv använder jag mig av TIDAL när jag vill lyssna på musik. En artistägd musiktjänst. Jag har varit här sedan Wimp-tiden.

Tidal

Inga kommentarer: