måndag 24 januari 2022

Politiker med humor

» För det är väl menat som humor?

I en lång debattartikel i Aftonbladet går Region Stockholms moderata frontfigur Irene Svenonius till våldsamt angrepp på den socialdemokratiska regeringen. Under rubriken: - "Sveriges regering är Stockholmsfientlig" räknar hon upp det ena stockholmsfientliga utspelet från regeringen efter det andra. Enligt Irene Svenonius verkar en regeringsledamot inte kunna yttra sig utan att syftet är att göra livet för stockholmare till ett rent helvete.

Stockholm - Fjollträsk
Jag var inte medveten om att Irene Svenonius hade en så avancerad humor. Nu är jag ju inte stockholmare och har som en följd av detta inte kommit i närmare kontakt med fru Svenonius så jag kan ha missbedömt henne. Alla vi andra, dvs vi som inte bor i Stockholmsområdet (och det är ju en rejäl majoritet av svenskarna), vi brukar oftast tycka att den politik som förs från regering och riksdag stationerad i Stockholm oftast bedriver en politik som passar just Stockholm och glömmer bort resten av landet. Som ju är den stora majoriteten av Sverige.

För ett antal år sedan blev en annan ledande stockholmsmoderat, närmare bestämt dåvarande partiledaren Anna Kinberg Batra, känd för ett annat i dag ökänt yttrande: - "Stockholmare är smartare än lantisar". Lika korkat det!

Läs gärna debattinlägget från Irene Svenonius och fundera lite. Om den här damen är frontfigur för Moderaterna i Region Stockholm så begriper jag att det uppenbarligen går mycket dåligt i opinionen för Moderaterna i främst Stockholm. Om den här damen är det bästa man kan frambringa där uppe i Fjollträsk så skulle jag vilja vända på Anna Kinberg Batras yttrande och istället skapa följande konstaterande:

"Lantisar är smartare än stockholmare!"

Läs och titta:
Sveriges regering är Stockholmsfientlig. - Irene Svenonius (m) på Aftonbladet debatt
Stockholmare är smartare än lantisar. - Ökänt yttrande från Anna Kinberg Batra (m)

Inga kommentarer: